Ton & Jolanda

Gedeeld op 01 december 2021

Zowel Jolanda, en ook ikzelf hebben ons destijds ingeschreven op de website van Capido. Maar waarom juist op deze website? Nou, als je gewoon op andere datingsites gaat en je bent écht open en eerlijk over jezelf, ofwel eerlijk durft te schrijven wat je bijvoorbeeld mankeert of wat voor soort ziekten of handicaps je hebt, je steevast wort overgeslagen en nooit een match zult vinden.

Je komt als het ware geen matches tegen, want wees nou eerlijk: wie wil er iemand met een of meerdere handicaps?

Mensen met een beperking, daar zit blijkbaar niemand op te wachten. Ook dit hadden Jolanda en ik al eerder ervaren op diverse andere websites. Toen we via via ineens Capido tegen kwamen, waren we allebei enthousiast en hebben ons ingeschreven. We kenden elkaar toen nog helemaal niet. 

Jolanda heeft onder meer Epilepsie, evenwichtsstoornis en een hersenbeschadiging als gevolg van een zwaar ongeval in haar jeugd. Hierdoor kan ze moeilijker praten, lezen schrijven en rekenen. Mede door haar medicijngebruik en haar stevige postuur, heeft ze ook moeite met lopen.

Ik, Ton, heb DM-2, spuit insuline, heb ASS (Asperger), FNS een vrij zeldzame zenuw- en spierziektecombinatie en mede hierdoor ook longproblemen. Door de spierziekte heb ook ik problemen met lopen en ademhaling. Ik loop daarnaast al jaren met een wandelstok en fietsen of motorrijden kan ik al jaren niet meer.

Op Capido kwamen wij elkaars profiel tegen. Op het eerste gezicht hadden we een hoop gelijkenissen qua hobby’s, interesses en liefde voor muziek, dieren en natuur. Jolanda rijdt op een driewielfiets en ik rijd gelukkig nog prima auto. Ik had in mijn profiel al aangegeven dat afstand geen bezwaar was, want ik had tenslotte een auto en rijdt nog graag. 

Ondanks onzer beide beperkingen, zagen we allebei vooral veel overeenkomsten in de profielbeschrijvingen. Dat gaf al snel aanleiding om contact met elkaar te zoeken.

Meteen toen we begonnen met chatten, klikte het al snel. Beide hielden we er niet zo van om langdurig met elkaar te chatten, dus besloten we om elkaar op korte termijn op te zoeken. Het frappante was dat we slechts 20 km bij elkaar vandaan woonden. De afspraak elkaar te moeten was toen zo gepiept.

De eerste ontmoeting was al binnen 1 week geregeld. Toen we elkaar bij Jolanda thuis (in de Coronatijd) voor eerst zagen, klikte het meteen aan beide kanten. Deze ontmoeting is nu bijna een jaar geleden. De tweede ontmoeting was slechts 3 dagen later in een weekend.

Onze beperkingen hebben we natuurlijk uitvoerig met elkaar besproken, maar deze hebben onze vriendschap nooit een millimeter in de weg gestaan. Juist omdat we daar op de website al eerlijk en open over konden schrijven, wisten we van tevoren dat we ook beide bepaalde zorg en extra aandacht nodig hadden. Dit vonden we bij elkaar, vanaf de allereerste ontmoeting. We voelen elkaar heel goed aan en helpen en verzorgen elkaar waar nodig. Liefde op het eerste gezicht> handicaps of niet, het was ons perfecte plaatje. We doen heel veel samen, want tenslotte weet je dat als je op Capido een vriend of partner zoekt, je ook weet dat de ander jouw hulp goed kan gebruiken. Bij ons is dat wederzijds.

Via de website van Capido hebben we beiden de perfecte match gevonden samen. We zij nog erg gelukkig en verliefd samen. We gaan er dan ook vanuit dat we de rest van ons leven samen blijven delen in voor- en tegenspoed. 

Als je het geluk gevonden hebt, tellen de handicaps eigenlijk helemaal niet meer mee. 

Word gratis lid van Capido!

Dating app voor mensen een beperking Dating app autisme

Door je aan te melden bij Capido ga je akkoord met de algemene voorwaarden, cookie- en privacy policy