Over ons

Capido is een samenvoegsel van cupido en handicap, dus vandaar de naamgeving. We bieden een platform waar mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking elkaar kunnen ontmoeten en kunnen daten. Natuurlijk is het niet zo dat mensen met een handicap perse moeten daten met mensen die ook een beperking hebben, maar dit platform richt zich wel op de doelgroep waar enigszins begrip voor elkaar getoond wordt. Uiteraard zijn mensen zonder handicap ook van harte welkom!

Capido is in augustus 2016 opgericht door Erwin Oudshoorn die zelf geboren is met Lymfatische Malformatie.  Kort gezegd houdt dat in dat de lymfe niet goed functioneren en een vochtophoping vormt in de cellen. Door zijn aangeboren afwijking kan hij moeilijk praten en ziet hij er bijzonder uit.

Je kunt Erwin kennen van het BNNVARA programma Je Zal Het Maar Hebben waarin hij in 2009 meedeed met presentator Valerio Zeno. Nog regelmatig wordt de uitzending herhaald en in 2017 maakten hij een vlog voor op de JZHMH Facebook om te laten zien hoe het nu met hem gaat. En Erwin stond in februari 2018 met een groot artikel in de LINDA. waarop hij veel reacties kreeg.

Erwin weet als geen ander hoe lastig het daten is met een beperking. Het begint altijd met een leuk chatgesprek, maar op het moment dat hij een foto stuurde van zichzelf werd hij steeds afgewezen. En bij het plaatsen van een persoonlijke profielfoto krijgt Erwin al bijvoorbaat geen reactie. Dus besloot hij daar verandering in te brengen. Er waren immers weinig specifieke websites voor deze doelgroep. Lange tijd kwam er het maar niet van, tot dat hij in de zomer van 2016 een dubbele kaakoperatie onderging en hij 12 weken zijn kaken op elkaar moest houden. In de herstelperiode bouwde hij zijn eigen datingsite Capido.

Capido is nogmaals voor iedereen, maar we zetten ons ook erg in voor LHBTI’s. LHBTI wil zeggen Lesbisch, Homo, Bi of Trans- en Intersekse. Doordat homoseksualiteit in de maatschappij al anders wordt bevonden en je dan ook nog eens een handicap hebt, heeft deze groep volgens ons helaas een dubbele beperking. Om ons extra hard te maken voor deze groep hebben we sinds begin 2019 een samenwerking met COC Nederland. We organiseren gezamenlijke activiteiten en hopen in de toekomst met een boot mee te varen tijdens Pride Amsterdam en of Utrecht.

Volg Capido op Instagram Volg Capido op Facebook Abonneer op Capido.TV

Dating app voor mensen een beperking Dating app autisme

Word gratis lid van Capido!

Dating app voor mensen een beperking Dating app autisme

Door je aan te melden bij Capido ga je akkoord met de algemene voorwaarden, cookie- en privacy policy