Ook vaak afgewezen op gay dating apps?

Ontmoet leuke singles op een serieuze dating app voor mensen met een beperking!

Mensen met een beperking binnen de LHBTIQ+ community hebben helaas doorgaans te maken met een dubbele acceptatie. Het is daarom ook niet makkelijk om uit de kast te komen wanneer je ook een beperking hebt. Laat staan een leuke date te scoren of een relatie vinden!

Emancipatie en acceptatie
Daarnaast is de gay scene best hard. Typisch is dat er zelf hard gestreden wordt voor emancipatie en acceptatie, maar ondertussen beoordelen homo’s elkaar onderling keihard op uiterlijk. Je moet aan het perfecte plaatje voldoen, anders tel je niet mee.

Onzekerheid en depressies
Gelukkig ben je zeker niet de enige! Zelfs de knapste mannen worden wel eens afgewezen en kampen daardoor met onzekerheid en depressies. Ook heeft dat vaak te maken met hun coming out in het verleden en dat zij daarmee gepest werden.

Bij Capido weten we dit als geen ander en zetten wij ons extra in voor de LHBTIQ+ community in samenwerking met COC Nederland en Pride Amsterdam.

Start met daten Meer informatie

Gay dating met een beperking

“Mensen denken dat het een Snapchat filter is”

Persoonlijk ben ik al een tal van keren op een brute wijze afgewezen op gay dating apps zoals Grindr. Het begint altijd met een leuk gesprek, maar bij het uitwisselen van een foto word ik vaak afwezen of zelfs direct geblokkeerd. Mensen vinden mij dan een monster of denken dat mijn foto gemaakt is met een Snapchat filter. Hieronder slechts enkele voorbeelden van de vele afwijzingen die ik heb gehad op mijn beperking.

Capido, een gay dating app met meer begrip voor elkaar!

In 2016 besloot ik mijn eigen dating platform op te richten voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking of autisme. Capido is een samenvoegsel tussen Cupido en Handicap. De doelgroep heeft doorgaans moeite met het contact leggen met andere en kunnen via dit platform vriendschap, buddy of zelfs een relatie vinden.

Het idee is dat je op Capido jezelf kan zijn en iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. Natuurlijk is het niet zo dat singles met een beperking alleen maar kunnen afspreken met gelijkgestemden, maar er is wel meer begrip voor jouw situatie.

Naast het dating platform organiseert Capido ook activiteiten en bieden we handige tools om singles op weg te helpen. Praktische tips in video’s, blogs en een heus dating kaartspel Capido Gespreksstarters.

Voordelen van Capido

  • Ontmoet andere singles uit de LHBTIQ+ community.
  • Verstuur 5 berichten per dag gratis.
  • Leer elkaar beter kennen tijdens offline activiteiten!

Kortom reden genoeg om jezelf aan te melden bij Capido en op zoek te gaan naar een leuke man of vrouw!

Word gratis lid van Capido!

Dating app voor mensen een beperking Dating app autisme

Door je aan te melden bij Capido ga je akkoord met de algemene voorwaarden, cookie- en privacy policy

Succesverhalen

Deze koppels hebben elkaar gevonden via Capido.

Succesverhaal Marc & Simon
Marc & Simon

In augustus zijn we begonnen met daten en een maand later hadden we een relatie.

Succesverhaal Micky & Chrissie
Micky & Chrissie

Via reguliere datingsites verliep de communicatie stroef en kwamen we vaak niet heel ver.

Succesverhaal Enzo & Vivian
Enzo & Vivian

Op andere dating apps zoals Tinder ging het vaak om sex. Wij spraken over hobby's of vakanties.

Dating app voor mensen een beperking Dating app autisme