Daten met een angststoornis

Daten met bindingsangst

Wanneer je een angststoornis hebt is je veiligheidsgevoel weg en activeert je vecht- of vluchtreactie. Je kunt voor talloze dingen angst hebben zoals bijvoorbeeld bindingsangst of sociale angst. Een fobie om met iemand af te spreken.

We zijn allemaal zenuwachtig voor een eerste date, maar 1 op de 10 mensen ervaart pure angst. Niet alleen met daten, maar ook in het dagelijks leven. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zoals een nare ervaring tijdens het daten in het verleden, onzekerheid door afwijzingen, weinig vertrouwen in andere of een negatief zelfbeeld.

Tips daten met angststoornis

Om een beetje van de angststoornis of bindingsangst af te helpen geven we je een paar tips die jou kunnen helpen. Natuurlijk zul je na het lezen van deze blog niet van je angsten af zijn, maar zie het als een opstapje.

 1. Goede voorbereiding is het halve werk
  Wanneer je je goed voorbereid op de date zoals wat voor kleding je aantrekt en wat je graag van hem of haar te weten wil komen (vragen bedenken) ervaar je minder stress voor en tijdens de date.
 2. Confrontatie met je angst
  Door gewoon met iemand af te spreken en de angst uit de weg te gaan zal je vanzelf merken dat het makkelijker gaat en helemaal niet zo eng is. Begin bijvoorbeeld met iemand op straat gedag te zeggen en vervolgens een gesprek met iemand die je niet kent. Dit kan in de buurt zijn maar bijvoorbeeld ook Capido!
 3. Spreek met diegene af
  Wanneer je op Capido een leuk iemand hebt gevonden en je hem of haar beter hebt leren kennen via de chat kun je overgaan tot het afspreken. Spreek niet ver van te voren af, maar doe het binnen enkele dagen op deze manier heb je geen tijd om na te denken over negatieve scenario’s.

Daten met bindingsangst

Natuurlijk is het makkelijker gezegd dan gedaan en blijft het moeilijk, maar we hopen dat we met deze tips je kunnen helpen om je angsten onder bedwang te kunnen houden. Natuurlijk hoef je niet meteen samen te wonen of met elkaar te trouwen. Dit heeft gewoon tijd nodig.

Redenen te starten met daten op Capido

 • Sociale contacten
 • Afleiding en het is leuk en gezellig
 • Weer een ervaring rijker
 • Hij of zij komt niet aanwaaien

Je kunt bij Capido jouw profiel personaliseren met foto’s en een leuke beschrijving van jezelf. Gebruik daarna de zoekfunctie om leuke dates te vinden. Je kunt de singles filteren op provincie, geslacht en bijvoorbeeld leeftijd, net als op lichaamsbouw, oog- en haarkleur. Zo vind je altijd iemand die bij je past. Met de chatfunctie kun je bovendien berichten sturen naar andere gebruikers.

Meld je gratis aan bij Capido. Verstuur dagelijks gratis berichten naar jouw contact(en). En wil je onbeperkt berichten sturen en nog veel meer voordeel ervaren, upgrade jouw gratis account dan naar een premium abonnement. Wil je meer weten over abonnementen, klik dan hier

Dating app voor mensen een beperking Dating app autisme

Word gratis lid van Capido!

Dating app voor mensen een beperking Dating app autisme

Door je aan te melden bij Capido ga je akkoord met de algemene voorwaarden, cookie- en privacy policy