Zanger Thomas Oudshoorn laat droom uitkomen ondanks autisme

Geplaatst op 07 november 2023, 05:01 uur door de redactie.

Afgelopen zaterdag gaf zanger Thomas Oudshoorn zijn eigen eerste concert in de Willestee in Wilnis. Hiermee liet hij zijn droom uitkomen om op te treden voor 450 mensen die speciaal voor hem kwamen.

De avond was enorm professioneel opgezet met een mooi groot podium, mensen die voor het licht en geluid zorgden, danseressen en een foto en videograaf die de onvergetelijke avond vastlegden.

Ook waren er verschillende gastartiesten die te maken hadden met de zangcarrière van Thomas Oudshoorn. Zo zong hij onder meer samen nummers met zijn zangcoach, muzikale vrienden en zijn grote voorbeeld Yves Berendse.

Het repertoire van Thomas is doorgaans Hollandse meezingers, maar stapte op deze avond ook even uit zijn comfortzone en deed hij ook een Engelstalig nummer, de prachtige ballad Oceaan van Racoon en twee speciale nummers waaronder Papa van Stef Bos voor zijn ouders om hen te bedanken dat ze altijd voor hem klaar staan. 

Autisme (PDD-NOS)

Dat waren dus een paar emotionele momenten op de avond. Het was niet altijd even makkelijk in het leven van Thomas, vandaar dat hij ook het nummer Oceaan ten gehoren bracht dat hem steun heeft gegeven.

Het is daarom ontzettend knap wat Thomas heeft neergezet ondanks zijn autisme verwante stoornis PDD-NOS. Met zijn gehele zangcarrière, talloze optredens op o.a. Funpop voor een paar duizend man en dit solo optreden laat hij zien dat zijn autisme niet in de weg staat. Sterker nog, wanneer hij op het podium staat voelt hij zich als een vis in het water!

Optreden voor mensen met een beperking

Thomas, die zelf ook begeleid woont in een zorginstelling, is al 10 jaar lang huiszanger voor de Droom Disco in Aalsmeer en heeft ook opgetreden op het 5-jarig jubileum van Capido. Hij zet zich graag in voor mensen met een beperking, zodat zij ook een onvergetelijke avond kunnen hebben en even weg zijn uit hun dagelijkse routine.

Om zich beter te kunnen inzetten voor deze doelgroep is Stichting Zing mee met Thomas opgericht. Het doel van de stichting is om optredens en evenementen te  organiseren voor mensen met een beperking en hen blij te maken met zijn muziek. De opbrengsten van het concert zullen ook geheel ten goede komen aan de stichting.

Kortom, de droom van Thomas is hiermee uitgekomen en was een groot succes! Hopelijk is dit slechts een begin van nog reeks solo concerten en wellicht een eigen repertoire?!

Wil jij graag jouw droom ook uit laten komen, door jouw droomdate te vinden? Start dan vandaag nog met daten en meld je snel aan!

Start met daten Inloggen


Beeld: Erwin Oudshoorn
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen