Veel jongeren kampen met Post-Covid syndroom

Geplaatst op 18 maart 2024, 20:22 uur door de redactie.

Tussen 2020 en 2022 werd de wereld getroffen door de Corona pandemie. Corona is een longziekte die erg besmettelijk en dodelijk was, maar gelukkig kwam er relatief snel een vaccinatie op de markt waardoor het normale leven weer opgepakt kon worden. Maar niet voor iedereen geldt dat, dagelijks kampen veel jongeren en volwassen met langdurige corona klachten ook wel Long Covid genoemd.

Dit blijkt uit het onderzoek van het RIVM en Netwerk Gezondheidsonderzoek bij Rampen (Netwerk GOR) dat gedaan werd eind 2023 onder jongeren en volwassenen. In Nederland zijn er circa 400.000 mensen die lijden aan Post-Covid en die zeer ernstige klachten ervaren.

Wat is Post-Covid / Long Covid?

Wanneer je aan Post-Covid lijdt ervaar je na een coronabesmetting nog langdurige klachten. Het dagelijks leven kan daardoor erg belemmerd worden, waardoor de normaalste zaken van de wereld ineens heel veel energie kosten voor Post-Covid patienten. Volgens het onderzoek houdt 5 procent van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar langdurige klachten over na het gehad hebben van Corona.

Symptomen Post-Covid klachten

De klachten van Post-Covid kunnen uiteenlopen, maar voornamelijk is vermoeidheid en uitputting de meest voorkomende klacht. Een avondje uit gaan of traplopen kan al een hele uitdaging zijn voor deze patienten. Maar ook geheugen -en concentratieproblemen komen vaak voor bij volwassenen van 25-45 jaar.

  • Vermoeidheid;
  • Concentratieproblemen;
  • Geheugenverlies;
  • Benauwdheid;
  • Overprikkelbaar;
  • Spierpijn;
  • Slaapproblemen

Uit onderzoek blijkt dat klachten soms wel 1 tot 3 jaar kunnen aanhouden. De ernst van de klachten kunnen per persoon verschillen.

Daten met Post-Covid Stoornis

Je bent dus niet de enige! Op Capido zijn er meer singles met Post-Covid, speciaal voor de long-covid patienten hebben we “Long Covid” toegevoegd aan de lijst van beperkingen. Op deze manier kun je andere singles ontmoeten die hetzelfde ervaren als jij! Kortom meld je vrijblijvend aan en ontmoet leuke anderen singles!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen