Toegankelijke locaties voor mensen met een beperking

Geplaatst op 26 september 2019, 20:30 uur door de redactie.

Wanneer je niet (goed) kunt lopen of blind bent zijn veel (openbare) locaties al snel ongeschikt om te bezoeken. Zeker wanneer je in een rolstoel zit is de bewegingsvrijheid beperkt. Neem bijvoorbeeld de invalide toiletten die niet overal zijn.

Uitstapjes liggen niet voor de hand en er moet eerst vooronderzoek gedaan worden voordat je erop uit kunt. Dan is het natuurlijk handig als anderen rolstoelgebruikers of blinden dit al voor je gedaan hebben. Er bestaan namelijke apps en websites waar je exact kunt zien welke locatie toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Ongehinderd app
Handig is de ongehinderd app die je kunt downloaden voor je smartphone. Je typt de gewenste locatie in waar je naar toe wilt en ziet meteen of deze al eerder bezocht is en zo ja welke faciliteiten het betreffende restaurant, bar, pretpark of hotel heeft.

Wandelen in de natuur
Natuurlijk is het heerlijk om een lekkere frisse neus te halen als je al de hele dag binnen moet zitten in een rolstoel of erger nog op bed te liggen. Op de website wandelenmeteenbeperking.nl zie je enkele mooie natuurgebieden en wandelroutes die geschikt zijn voor rolstoelen en scootmobiels.

Liever naar het strand? Dat kan zeker, er zijn over de gehele Nederlandse kust strandrolstoelen beschikbaar die je kunt lenen. Zoek op de website van het betreffende strand die je graag zou willen bezoeken of er een strandrolstoel beschikbaar is.

Activiteiten
Wanneer je liever een activiteit doet zijn wellicht Manage zonder Drempels in Bennekom, museum Corpus in Leiden of leuke dierentuinen of themaparken.

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen