Tips voor goede openingszinnen

Geplaatst op 10 juli 2022, 13:00 uur door de redactie.

Wanneer je ergens een leuke jongen of meid tegenkomt zou je natuurlijk het liefste gelijk zijn of haar nummer vragen. Maar goed die heb je natuurlijk niet zomaar, daarvoor moet je eerst een leuk gesprek met diegene aangaan. 

Maar hoe begin je dat gesprek nou? Wat zijn nou goede en slechte openingszinnen? In deze blog geven we je een aantal tips en do’s & dont’s zodat jij niet meer zo snel een blauwtje loopt! Natuurlijk is het altijd handelen in een bepaalde situatie. Bijvoorbeeld iemand ontmoeten in een club met een drankje is anders dan wanneer je iemand tegen komt in de supermarkt of op een dating app.

Goede openingszinnen

Het stellen van een goede openingszin is extreem lastig. Het moet origineel, complimenteus, lief of juist grappig zijn waardoor je gelijk een gesprek kunt starten met diegene. 

Wanneer je een typisch clique openingszin gebruikt zal degene denken die heb ik al tien keer gehoord en averechts werken. Wellicht dat de volgende zinnen je inspiratie kunnen opleveren:

  • Heb je een kaartje? Want ik ben verdwaald in je ogen.
  • Is je vader DJ? Want jij bent echt een plaatje!
  • Is het hier nou zo warm? Of ben jij dat?

Slechte openingszinnen 

De absolute no brainer is natuurlijk om meteen te beginnen over seks, exen, trouwen en kinderen. Diegene moet zich natuurlijk niet beledigd voelen als jij hem of haar voor het eerst aanspreekt. Dus de volgende zinnen kun je maar beter vergeten:

  • Draag jij een masker of ben je echt zo knap?
  • Ik verdien meer geld dan jij kan opmaken!
  • Mijn hobby is puzzelen en jij bent mijn laatste stukje.

Grappige openingszinnen

Een andere manier is om een gesprek te beginnen met met een grappige of foute openingszin om zo het ijs te breken en een glimlach op de ander z’n gezicht te toveren. Of de ander het kan waarderen is altijd de vraag en afhankelijk van de situatie. Hier enkele voorbeelden:

  • Geloof je in de liefde op het eerste gezicht of moet ik nog een keer langs lopen?
  • Is je naam wifi? Want ik voel verbinding.
  • Ik ben mijn nummer kwijt, mag ik de jouwe?

Gespreksonderwerpen om elkaar beter te leren kennen

Hopelijk heb je wat aan deze tips voor openingszinnen! Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor op de Capido app. Vind je het ook zo lastig om een gesprek te starten? Wij hebben hiervoor een handig dating kaartspel voor op de markt gebracht!

Capido Gespreksstarters bevat ruim vijftig vragen die je kunt stellen aan je crush om elkaar beter te leren kennen. Handig in pocket formaat om mee te nemen naar een date, vrienden of familie of te gebruiken om voor te bereiden op een goed gesprek op de Capido app of in real life!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen