Tips hoe om te gaan met pestgedrag

Geplaatst op 20 juli 2016, 11:34 uur door de redactie.

Mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking worden vaak, zeg maar gerust altijd, onderschat. Dat komt omdat mensen al heel snel hun oordeel hebben. Maar niets is minder waar! Vaak resulteert dit in het pesten of het buitensluiten van diegene.

Mensen met een beperking zijn helemaal niet dom, saai en zielig, en willen heel graag normaal behandeld worden! Door hun beperking is creativiteit een hele goede eigenschap van z’on iemand. Wat je vaak ziet is dat mensen met een beperking goed met hun handicap om kunnen gaan en zichzelf kunnen redden. Daarnaast hebben zij vaak karaktereigenschappen dat zij open en eerlijk zijn, positief in het leven staan en een flinke dosis humor en zelfspot hebben.

Helaas zijn mensen met een handicap vaak snel en een makkelijk slachtoffer voor pesters. Zij kunnen er immers niks aan doen. Hieronder geven we een aantal tips die je als je gepest wordt kunt opvolgen.

Een aantal goede tips tegen pesten

  1. Blijf altijd jezelf, het ligt niet aan jou. Je kunt hoogstens iets aan je haar of kledingsstijl doen, mocht je dat willen.
  2. Kom voor jezelf op en laat niet over je heen lopen. Anders ben je een makkelijk slachtoffer.
  3. Onthoud goed dat pesters vaak zelf een probleem hebben. Thuis of met iets anders waardoor zij anderen gaan pesten om zich beter te voelen. Achter elke pester schuilt een zwak persoon.
  4. Negeer de pesters, hoe moeilijk het ook soms kan zijn. Op deze manier bereiken zij hun doel niet.
  5. Schrijf van je af. Bijv in een dagboek of een blog. Dit lucht echt op.
  6. Praat er over met (online) vrienden, ouders, familie of iemand waarbij je je prettig voelt. Vind een oplossing.
  7. Ga dagelijks iets doen waarin je je gedachte vrij maakt en alles even kan vergeten. Bijv computeren, gamen, muziek luisteren, wandelen, hardlopen of fitnessen.
  8. Stel doelen wat je wilt bereiken en streef ze na en zorg dat je de doelen behaald.
  9. Geef nooit op, de aanhouder wint!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen