Thuisissolatie zwaar voor mensen met autisme

Geplaatst op 17 april 2020, 13:35 uur door de redactie.

Al sinds half maart zit heel Nederland in thuisissolatie vanwege het coronavirus. Vandaag deed de Nederlandse Vereniging voor Autisme een dringende oproep aan de Tweede Kamer om de maatregelen op korte termijn te verlichten voor deze kwetsbare doelgroep. Mensen met autisme en een verstandelijke beperking zouden volgens het NVA veel last hebben van de hectische tijden.

De mensen die in een instelling wonen zouden familieleden al een lange tijd niet meer hebben gezien. En het dagelijkse ritme en het vertrouwde structuur is volledig door de war waardoor zij veel prikkels krijgen en met klachten rondlopen. De klachten kunnen uiteenlopen van eenzaamheid, depressies, agresstie en zelfverminking.

De NVA heeft begrip voor de huidige maatregelen die het kabinet neemt om het coronavirus in te dammen, maar pleit voor versoepeling voor deze doelgroep. Ook moeten zorgprofessionels voldoende kunnen beschikken over beschermingsmateriaal. Minister de Jonghe van Volksgezondheid is al lange tijd bezig met het regelen van extra beschermingsmateriaal, maar in de hele wereld is er schaarste naar mondkapjes en schorten.

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen