Teken van ADHD: Twee weekse fascinaties

Geplaatst op 15 november 2021, 10:56 uur door de redactie.

Mijn naam is Yentl en ben 30 jaar. Om mijzelf maar meteen in duidelijke hokjes te plaatsen; ik ben een lesbische ADHD’er met angst als basisemotie en een klein beetje overgewicht.  Met enige regelmaat schrijft Yentl een blog voor Capido vanuit haar ervaring. In deze blog vertel ik over mijn heftige interesse wisselingen.

Kort geleden zijn mijn vriendin en ik verhuisd. We woonden in een klein, twee kamer appartement met een ruime berging die vol stond met stellingkasten met keurig geordende, doorzichtige IKEA bakken gevuld met spulletjes die we allang niet meer dagelijks gebruikten. Deze bakken bieden een heldere inkijk in de vele verschillende fases in mijn leven, en wat ik daar allemaal voor heb aangeschaft.

ADHD symptomen volwassenen

Een duidelijke blijk van mijn ADHD is dat ik sterk wisselende interessegebieden heb die vaak kort, meestal maar zo’n twee weken, duren. Dit kunnen hobby’s zijn als kickboksen of mountainbiken, vergaande belangstelling voor dinosaurussen, vogels of de Italiaanse keuken, of ontzettend ‘fan’ zijn van een bepaald persoon.

Als ik ergens voor ga, ga ik er ook volledig voor. Ik sla door. Ik koop, lees, draag en kijk alles wat op dat moment aansluit bij mijn nieuwe fascinatie, om het vervolgens na enige tijd in een doorzichtige bak te stoppen en waarschijnlijk nooit meer aan te raken. 

Twee weken bedenktijd

Vlak voor mijn 30e verjaardag besloot ik een BMX fiets te kopen. Ik had hier vroeger altijd van gedroomd maar nooit gekregen, dus werd het wel eens tijd, vond ik. Ik heb er ongeveer twee weken héél veel op gefietst en wilde graag fietsenmaker worden. Wanneer ik niet fietste werkte ik een bedrijfsplan uit voor een mobiele fietsenmakerij waarin ik langs de mensen zou gaan om hun fietsen te repareren. Ik vergat voor het gemak dat ik geen ervaring in die richting of rijbewijs had en een hekel heb aan vieze handen. Ik had in korte tijd zó veel geld gespendeerd aan gereedschap en fietsonderdelen dat mijn vriendin en ik de ‘twee weken’ regel in het leven geroepen hebben. Voordat ik de winkels letterlijk leeg koop om mijn nieuwe hobby compleet te maken zet ik het eerst twee weken op een verlanglijst. Inmiddels is al wel gebleken dat de regel voor het grotere succes uitgebreid moet worden want na twee weken glipt er toch nog wel eens een dure hobby tussendoor.

Onlangs nog heb ik na een cursus Ethical Hacking, en twee weken álles te lezen over programmeren op single-board computers, een raspberry PI gekocht en een koffer vol met LEDs, relais en sensoren, om deze vervolgens toch weer een klein beetje te laten verstoffen op mijn bureau. 

Naast deze korte, wisselende fascinaties zijn er gelukkig ook een aantal constante factoren in mijn leven waar ik voor ga zonder mezelf hierin te hoeven verliezen, zo speel ik al sinds mijn 11e gitaar en zing, lees en schrijf ik graag en krijg ik maar geen genoeg van mijn vriendin. Hierdoor vind ik rust en lukt het me om te accepteren dat ik zo nu en dan de focus kwijt raak en mezelf verlies in een nieuwe fascinatie. Want ook al is het nooit verder gekomen dan een half bedrijfsplan; twee weken lang was ik de gelukkigste fietsenmaker van de wereld.

Online daten met ADHD

Heb je na het het lezen van deze blog ook zin om eindelijk die stap te zetten? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen