Stemwijzer voor mensen met een beperking

Geplaatst op 22 februari 2021, 20:45 uur door de redactie.

Op woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen waar een nieuw kabinet gekozen wordt. Maar op welke partij ga jij stemmen? Dat ligt natuurlijk aan wat je belangrijk vindt. Voor de een is dat het kilmaat, de ander onderwijs en weer iemand anders is dat de zorg.

Stemwijzer Tweede Kamerverkiezingen 2021

De stemwijzer Kieskompas heeft in samenwerking met Leer Zelf Online een handige assistent op de website waar mensen met een verstandelijke beperking en laaggeletterde de stemwijzer kunnen doen. Ze krijgen dezelfde stellingen, maar dan eenvoudig uitgelegen met behulp van de computer.

Op 10 maart opent het College van de Rechten van de Mens zoals voorgaande verkiezingen Meldpunt Onbeperkt Stemmen. Hier kunnen mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking terecht met problemen die zij ondervinden bij het stemmen.

Op 17 maart mogen mensen met een verstandelijke beperking geen hulp krijgen bij het stemhokje. Dit kan het stemgedrag beinvloeden. Daarom is dit een fantastische uitkomst dat op Hoewerktstemmen.nl uitleg wordt gegeven hoe het werkt.

Minister van Gehandicaptenzaken

Sinds 2019 werd door KRO-NRCV een officeuze Minister van Gehandicaptenzaken in het leven geroepen door Lucille Werner. Rick Brink werd destijds verkozen om vertegenwoordige te zijn voor mensen met een handicap. Persoonlijke doelen waren dat openbare gelegenheden beter toegangelijk werden voor mindervalide en de arbeidsmarkt inclusiever.

Echter gaf in december Rick Brink aan per 1 januari te stoppen als Minister van Gehandicaptenzaken. Zijn ambtstermijn verliep pas in april 2021. Het is ook nog onbekend of en wie nu de mindervaliden in Den Haag gaat vertegenwoordigen.

Maak de juiste keuze!

Wil je na het lezen van deze blog iemand verkiezen tot jouw ware droomdate? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen