Spaar doppen voor geleidehonden

Geplaatst op 18 april 2020, 09:03 uur door de redactie.

Dagelijks gooien we met z’n allen veel afval weg, maar wist je dat je door dopjes van frisdrankflesjes en zuivelverpakkingen te bewaren KNGF Geleidehonden steunt? KNGF Geleidehonden is een stichting die hulphonden opleiden voor mensen met een beperking.  Hierbij kun je denken aan:

Blindengeleidehonden

De blindengeleidehonden zijn de honden die de meeste mensen wel kennen en zijn natuurlijk bedoeld voor voor blinden en slechtzienden. De blindengeleidehond brengt het baasje overal veilig waar hij of zij heen wil en leidt het baasje om alle hindernissen heen zoals een stoeprand of stationstrap.

Assistentiehonden

Assistentiehonden verrichten kleine taken in het huis zoals iemands schoenen helpen aantrekken, iets van de grond pakken, een deur open maken of de lift te bedienen. Het is fantastisch werk wat deze assistentiehonden kunnen.

Autismegeleidehonden

Autismegeleidehonden begeleiden kinderen van 3-7 jaar buitenshuis. Deze kinderen hebben vaak de neiging om weg te rennen op straat of angstig zijn in nieuwe situaties. Door het kind aan een hulphond te koppelen is het vertrouwder voor het kind.

Buddyhonden

Buddyhonden worden ingezet bij mensen die PTTS (posttraumatische stressstoornis ) hebben zoals oorlogsveteranen, agenten en brandweerlieden. De buddyhond biedt troost, rust, bewegingsvrijheid en gevoel van veiligheid. De hond leert ook om de baas wakker te maken wanneer zij of hij in een nachtmerrie is belandt.

Medische detectiehonden

Honden hebben een ongekende reukvermogen en dat komt goed van pas wanneer de hond getraind wordt op het detecteren van ziektes bij de mens. Zo kunnen medische detectiehonden diverse soorten kanker en diabetisch type 1 herkennen. Dit wordt vaak gedaan aan de hand van bloed of ontlasting monsters waaraan de hond de geur kan herkennen.

Spaar doppen

Om deze honden op te leiden kost ongeveer €25.000,- voor één hond. Dus het is een zeer mooie methode om indirect mensen met een beperking te helpen door allemaal het dopje van je flesje drinken in te leveren. In 2019 werd er maar liefst €44.000,- opgehaald met de inzameling van de doppen.

Natuurlijk worden de doppen niet als speelgoed aan de honden zelf gegeven, maar voor elke kilo doppen ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. De doppen worden uiteindelijk gerecycled dus je helpt er ook nog eens het milieu mee!

Een leuke tip is wanneer je zelf een hond hebt en je tijdens het uitlaten een weggegooid flesje tegen komt deze kan laten apporteren. Het dopje van het flesje haal je eraf en het flesje gooi je in de prullenbak. Het dopje doe je dan vervolgens bij de verzameling. Op deze manier houd je het milieu schoon, speel je een leuk spelletje met je hond en help je de geleidehonden ermee!

Wanneer je een hele zak hebt kun je deze inleveren bij één van de verzamelpunten bij jou in de buurt . Deze kun je terugvinden op de website van KNGF Geleidehonden.

Doe je ook mee?!

Uiteraard kun je ook andere vormen van doneren doen zoals het inleveren van cartridges, oude mobiele telefoons, een pup sponsoren of gewoon een donatie doen.

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen