Sekszorg voor mensen met een beperking

Geplaatst op 20 juli 2016, 15:31 uur door de redactie.

Seks is een van de basisbehoefte van de mens, maar tegelijkertijd ook een taboe. Voor mensen met een beperking is seks niet altijd voor zichzelf sprekend. Voor hen zou seksuele dienstverlening een uitkomst kunnen bieden.

Sommige kunnen, bijvoorbeeld ten gevolg van een dwarslaesie, niet eens zelf mastruberen. Of is het gewoon moeilijk om een partner te vinden om intiem te zijn. Vaak is een normale escortservice of prostituee voor hen ook niet weggelegd omdat zij onervaren zijn met mensen met een beperking. Je ziet dat seksverzorgers veelal vrouwen zijn met een achtergrond in de gezondheidszorg.

Sekszorg biedt uitkomst!

Bemiddelingsbureau’s als Flekszorg en Snoezelzorg zijn één van de weinige bedrijven die sekszorg aanbiedt. Het bedrijf is in 2005 opgericht en heeft inmiddels meer dan 1600 clienten en 26 seksverzorgers. Flekszorg biedt twee diensten, een basiszorg zonder intiem contact waarbij de verzorgende langs komt voor een gezellig avondje. En met intiem contact waarbij er daadwerkelijk seks plaatsvindt. Van te voren vindt er een intake plaats met de client om zijn of haar wensen te bespreken. De client krijgt van te voren de seksverzorger niet te zien, maar moet het doen met een omschrijving.

Kosten sekszorg worden zelden vergoed

Een afspraakje met een seksverzorg(st)er is niet goedkoop. De kosten zijn vanaf de 135 euro per uur. Voor vele is dat een drempel waardoor het gemiddeld aantal afspraken stuit op 1 a 2 keer per jaar of zelfs helemaal geen.

De zorgverzekeraars vergoeden deze kosten niet, omdat het niet als officiele zorgdienst wordt gezien. Ook valt het niet onder persoonsgebonden budget (PGB). Sommige gemeentes als Rotterdam, Almelo en Maastricht vergoeden deze kosten wel uit een speciaal potje zoals bijzondere bijstand als de noodzaak aangetoond kan worden.

Heb je na het kijken van de serie of na het lezen van deze blog ook zin om eindelijk die stap te zetten? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen