Samen Onbeperkt boot op de botenparade tijdens Pride Amsterdam

Geplaatst op 09 februari 2020, 21:50 uur door de redactie.

Vandaag was de kickoff van Pride Amsterdam dat in de week van 25 juli plaats zal vinden. Voor de 25ste keer zal de canal parade worden gehouden op zaterdag 1 augustus. Het thema van Pride Amsterdam is dit keer ‘Take Pride In Us’.

Tijdens de kick-off werd de ambassadeurs van Pride Amsterdam 2020 bekend gemaakt. Eén van hen is Sherry Jae Erbere, zij is één van de vrijwilligers die zich inzet voor trans iniatieven waaronder TNN. En ook werden de 80 deelnemers bekend gemaakt die dit jaar meevaren tijdens Pride Amsterdam.

Samen Onbeperkt boot

Eén van die 80 deelnemers is de Samen Onbeperkt boot van gehandicaptenzorgorganisatie VGN en Zonder Stempel van COC Nederland. En wij van Capido zijn verheugd dat we ook deel uit mogen maken van deze boot! Dus wij varen ook mee!

Het thema van de boot is ‘Wij zijn zo trots als een pauw op wie we zijn, kijk in de spiegel naar jezelf’.  Mensen met een beperking en de seksuele voorkeur voor hetzelfde geslacht hebben het extra lastig in deze maatschappij. Zij hebben te maken met dubbele acceptatie. Daarom willen we graag met deze boot een statement maken door mensen een spiegel voor te houden en leren om naar hunzelf te kijken. En te laten inzien hoe mooi, bijzonder en uniek ieder is.

De boot zal er heel kleurrijk uit gaan zien met een pauw in regenboog kleuren en glinsteren van de spiegels aan de zijkant en op de boot. Dus het is zeker de moeite waard om tijdens Pride Amsterdam te komen kijken langs de kade.

Andere deelnemers die meezullen doen zijn onder meer bekende organisaties als de AVRO-TROS, BNNVARA, KPN, Netflix en Uber. Maar ook kleinere organisaties als Café Kalff, Jeugdbescherming Amsterdam en The Student Hotel – daar waar de kick-off plaatsvondt – zullen meevaren tijdens de Canal Parade.

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen