Prince Charming de gay dating serie van Videoland

Geplaatst op 26 januari 2022, 13:46 uur door de redactie.

Afgelopen tien weken kon iedereen genieten van het eerste échte gay datingprogramma Prince Charming op Videoland. Het was alweer het tweede seizoen van Prince Charming waarin de 28 jarige Chris de prins op het witte paard was. In de eerste aflevering was het succeskoppel uit seizoen 1 Marvin en Ferdi zien die elkaar ten huwelijk vroegen.

De zoektocht vond plaats op een Italiaans eiland waarin twaalf kandidaten met elkaar in een palazzo verbleven. Dat zorgt natuurlijk voor de nodige spanning en opstootjes. Overdags gaat de prins samen met alle kandidaten of één kandidaat op date waarin een leuke activiteit wordt gedaan om elkaar beter te leren kennen. En ‘s avonds vind er een afscheidsceremonie plaats waarin een kandidaat zijn stropdas moet inleveren en het avontuur moet verlaten.

Prince Charming deelnemers

Het gay dating programma wordt door de gay community veelvuldig bekeken, maar ook bekritiseerd door het stereotype beeld dat de programmamakers neerzetten. De cast bestaat namelijk te veel uit goed uitziende strak getrainde mannen terwijl de homowereld in werkelijkheid veel diverser is.

Al was deze de cast van seizoen twee wel wat diverser ten op zichte van het eerste seizoen. Zo was Rick toch wel de gay daddy of wel de bear van het hele stel. En er waren ook wat betreft het eerste seizoen meerdere donkere mannen te zien.

Prince Charming Seizoen 1

7 afleveringen + reünie

Het eerste seizoen van Prince Charming was in het najaar van 2020 te zien op Videoland. Hierin ging de 30-jarige Marvin uit Limburg op zoek naar zijn ware liefde. Uiteindelijk koos hij voor Marnix, maar het seizoen eindigde tijdens de reunië in een bizarre twist als blijkt dat Marvin eenmaal terug in Nederland alsnog koos voor de andere halve finalist Ferdi. Inmiddels heeft Ferdi zijn ware liefde Marvin ten huwelijk gevraagd tijdens de eerste aflevering van het tweede seizoen en zijn ze verloofd.

Marnix

Ferdi

Rick

Dignum

Mitchell

Alastair

Marcello

Vice

Sezer

Prince Charming Seizoen 2

10 afleveringen + reünie

Na het succes van het eerste seizoen was eind november 2021 het startschot van het tweede seizoen van Prince Charming op Videoland. Dit keer was het de 28-jarige Chris die op zoek ging naar zijn droomman. Jakop bleek in het begin al de publieksfavoriet vanwege zijn lieve romantische uitstraling. Echter had hij voldoende concurrentie van de andere mannen. De strijd om de prins eindigde met Scott en Marcel. Uiteindelijk koos Chris tegen het advies in van zijn dierbare toch voor Jakop.
Eenmaal terug in Nederland hadden de twee nog een tijdje met elkaar gedate, maar zat er voor Jakop geen ware liefde in, zo bleek tijdens de reunië. Wel is er een ander koppel ontstaan, de zo (in het programma) onzekere Marcel heeft namelijk wél zijn liefde gevonden met Julien die al vroegtijdig het programma moest verlaten.

Angelo

Casper

Donnavon

Jakop

Jimmy

Marcel

Lesley

Rick

Scott

Julien

Prince Charming Seizoen 3

Of er een derde seizoen komt van Prince Charming is op dit moment officieel nog niet bekend, maar als je het aantal kijkers mag geloven van zowel binnen als buiten de gay community dan mag je er haast wel vanuit gaan.

Het is niet bekend waar je jezelf kunt aanmelden voor een nieuw seizoen van Prince Charming, maar het zou enorm leuk zijn als er wat meer diversiteit en inclusiviteit te zien is in Prince Charming Seizoen 3.

Prince Charming USA

Ben je helemaal verslaafd geraakt aan Prince Charming en wil je niet in een zwart gat vallen na de reunië? Op Videoland is ook Prince Charming USA te bekijken! Een bijzonder start van van de Amerikaanse realityserie is dat de prins tijdens de kennismaking zich al anoniem mengde tussen de kandidaten. Zo kon hij alvast kijken wat voor vlees hij in de kuip had. Nadat iedereen zich had voorgesteld maakte de prins zichzelf kenbaar. Ook is er bij de Amerikaanse variant van Prince Charming een host die het programma presenteerde.

Gay dating voor mensen met een beperking of autisme

Heb je na het kijken van de serie of na het lezen van deze blog ook zin om eindelijk die stap te zetten? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido.

Wij weten als geen ander dat gay dating met een beperking wat lastiger is dan normaal. In de gay community is het vaak uiterlijk gericht en erg oppervlakkig, wat erg jammer is. Wanneer je homoseksueel bent en een beperking hebt, heb je vaak ook te maken met een dubbele acceptatie.

Op Capido zitten meerdere homo singles op die net zoals jij op zoek zijn naar een leuke relatie. De Capido app lijkt qua functionaliteiten op Grindr, maar is niet bedoeld voor platte seks dates. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Probeer het eens, je zit nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droomman tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


Beeld: Videoland
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen