Op vakantie met een beperking en je (nieuwe) liefde

Geplaatst op 15 juni 2021, 16:21 uur door de redactie.

Of je nu wel of geen beperking hebt: een vakantie is dé ultieme manier om even uit de sleur van alledag te kunnen ontsnappen. Genieten van zon, zee, strand, natuur, cultuur, feesten, uitslapen of juist heel vroeg opstaan. Vakantie vier je alleen, met een groep of misschien juist wel met die ene leuke dame/heer die je via Capido hebt leren kennen.

Goede voorbereiding is het halve werk

Misschien hebben jij en je nieuwe liefde niet allebei dezelfde beperking of heeft de een wel en de ander geen handicap. In ieder geval, en dat geldt natuurlijk ook wanneer je beiden geen handicap hebt, is een goede voorbereiding het halve werk. Waar willen jullie naartoe? Hoe gaan jullie naar de gekozen eindbestemming? Is dat met eigen vervoer, moet je dan nog je auto verzekeren met een speciaal uitgebreid pakket of is dat niet nodig? Waar gaan jullie slapen? Bij de voorbereiding van een gezamenlijke vakantie komen er heel veel vragen op jullie af. 

Vraag hulp bij de voorbereiding

Het is goed om alles, voordat jullie op vakantie gaan, op een rijtje te zetten. Misschien is er iemand in de omgeving die jullie daar bij kan helpen. Vooral wanneer een van jullie of beiden echt hulp nodig heeft bij alledaagse dingen is het noodzakelijk dat een aantal zaken voor de vakantie goed zijn vastgelegd en afgesproken. Daarnaast gelden er op vakantie misschien andere wetten en regels. Wil je bijvoorbeeld met de auto op vakantie, dan is je auto verzekeren één ding dat je natuurlijk regelt. Maar wellicht is het nodig om ook een Verklaring van geschiktheid bij je hebben. Daarnaast is het misschien ook handig om een reisbureau in te schakelen dat gespecialiseerd is in het verzorgen van reizen voor mensen met een beperking.

Genieten van de vakantie en elkaar

Wanneer alle voorbereidingen zijn gedaan en de spullen goed zijn ingepakt, dan staat niets meer een heerlijke vakantie in de weg. Laat jezelf op de plaats van bestemming verrassen over wat er allemaal te doen is, of verhoog de voorpret door thuis al allerlei hotspots aan te kruisen. Bezoek dat ene museum dat al heel lang hoog op jullie verlanglijstje stond en schrijf op welke wandelroutes voor jullie toegankelijk zijn wanneer beiden of een jullie in een rolstoel zit of moeilijk loopt. Bekijk of de restaurants op je vakantiebestemming voor jullie geschikt zijn om er naar toe te gaan. Of kies indien mogelijk voor een luxe all inclusive boeking. Check uitstapjes vanaf jullie hotel of campingplaats en boek als dat mogelijk is van tevoren een plekje voor jezelf en je partner. Kortom, met een goede voorbereiding heb je de meeste kans op een heerlijke onvergetelijke vakantie samen met je nieuwe liefde.

Start met daten Inloggen


Beeld: 123rf
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen