Op date in Rotterdam

Geplaatst op 30 november 2021, 21:15 uur door de redactie.

Erwin Oudshoorn is 34 jaar en geboren met Lymfatische Malformatie waardoor hij er anders uit ziet en ademt met een tracheostoma (canule). Met enige regelmaat schrijft hij een blog voor Capido over zijn ervaringen met daten met een beperking.

Begin november kreeg ik een shoutout op het Instagram account @gaydutchies waarna ik een bericht kreeg van een leuke jongen. Het gesprek begon zoals ieder ander, maar hij bleek in de zorg te werken, dus een tracheostoma schrok hem niet af. Sterker nog hij vond het interessant en wilde weten welke type canule ik had etc.

Het klikte goed en na een tijdje appen stelde ik hem voor om een keer af te spreken. Dat vond hij ook leuk en besloten gelijk die zaterdag af te spreken in zijn woonplaats Rotterdam. In de dagen er voor hadden we best intensief app contact met zelfs hartjes en andere emoji’s.

We hadden 12 uur afgesproken op Rotterdam CS. Hij wachtte me op het perron op wat ik al heel speciaal vond. Voor hetzelfde geld wachtte hij buiten het centraal station wat ik ook prima had gevonden. Daar stond ie dan, we omhelsden elkaar en het voelde gelijk al alsof we elkaar al een tijdje konden. 

Al pratend liepen we naar buiten en gingen de stad in. Normaal gesproken hebben mensen moeite om mij te verstaan, maar hij niet. Hij werkt dagelijks met mensen met een canule dus was het gewent. Dit maakte het voor mij ook makkelijker om een gesprek op gang te houden. We liepen naar de Markthal en pakte daarna een Felyx deelscooter die verspreid door de stad staan. Dit was nieuw voor mij, dus leuk. Ik ging bij hem achterop, hield hem vast en we reden de stad door. Onderweg vertelde hij een aantal dingen over de stad enzo.

Date ideeën en activiteiten Rotterdam

Na een stukje rijden gingen we bij een cafe zitten om wat te eten. Ik had een doosje hartvormige chocolade meegenomen en gaf het aan hem. We namen een hamburger die voor mij toch wat lastiger te eten was vanwege de omvang en het harde broodje en grote berg sla. Eten, drinken en praten zijn nou eenmaal niet mijn sterkste kant, maar ik hoefde me daar bij hem niet voor te schamen.

Na het eten gingen we weer verder met de deelscooter, we moesten steeds een andere scooter pakken dat is soms wel irritant omdat je telkens op zoek moet. We reden langs het Erasmus UMC, waar hij stage gelopen had en geboren was. Vervolgens gingen we naar het parkje waar de Euromast stond. Ik keek omhoog. Wil je erin? Vroeg hij. Ik zei ja is goed. Hij aarzelde geen moment en reserveerde tickets via zijn telefoon.

Even later gingen we omhoog, ik was er nog nooit in geweest, dus vond het een enorm leuke activiteit te doen voor een eerste kennismaking. Kan ik dit eigenlijk als een date beschouwen? Ik wist het eigenlijk niet eens, omdat hij aangegeven had er volledig open in te staan.

Nadat we de Euromast gezien hadden was de middag al bijna ten einde. Voor een eerste afspraak hebben we ons prima vermaakt en elkaar zeker goed leren kennen. Ik voelde me wel thuis bij hem. Hij kon leuk vertellen, was heel spontaan en had mooie bruine ogen. 

We besloten terug te gaan naar het centraal station, hij bracht me weer terug op het perron. Mijn trein stond er al, we gaven elkaar een flinke huge en een kus en namen afscheid. De trein was nog niet weg of ik kreeg al een app dat hij het een hele gezellige middag vond. Dat vond ik natuurlijk ook!

Daten in Rotterdam

Het appen hield niet op de dagen er na, de hartjes en emoji’s werden zelfs meer. Ook voelde ik kriebels in mijn buik en dat was zeker alweer vijf jaar geleden dat ik dat gevoeld had. Ik grapte naar hem dat het van de grote hoeveelheid sla kwam die we op onze hamburgers hadden. Dat er rupsen in zaten (die doorgaans ontpoppen in vlinders). Ik was erg benieuwd of hij ook kriebels in zijn buik voelde, het klikte namelijk erg goed en aan het app verkeer te merken wel. 

Ik zocht naar bevestiging, maar kreeg die niet sterk. Het appen ging de hele week door dus  stelde hem voor om de zaterdag erop weer af te spreken, daarop zei hij geen nee en spraken vervolgens weer af.

Ben jij benieuwd hoe de tweede afspraak is gegaan? Lees hier hoe de vervolg date was van Erwin!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen