Op date in Amsterdam

Geplaatst op 16 december 2021, 03:21 uur door de redactie.

Erwin Oudshoorn is 34 jaar en geboren met Lymfatische Malformatie waardoor hij er anders uit ziet en ademt met een tracheostoma (canule). Met enige regelmaat schrijft hij een blog voor Capido over zijn ervaringen met daten met een beperking.

In mijn vorige blog vertelde ik over mijn eerste date in Rotterdam met een jongen die ik had leren kennen via Instagram. Nadat de vorige date was afgelopen hadden we de hele week dagelijks contact via de app. De hartjes en emoji’s vlogen heen en weer. Ik kreeg begin die week wel kriebels in mijn buik. Ik grapte naar hem dat het van de grote hoeveelheid sla kwam die we op onze hamburgers hadden. Dat er rupsen in zaten (die doorgaans ontpoppen in vlinders). Ik was erg benieuwd of hij ook kriebels in zijn buik voelde, het klikte namelijk erg goed en aan het app verkeer te merken wel. 

Tips voor een tweede date

Het voelde goed en ik besloot woensdag te vragen of hij het leuk zou vinden om die zaterdag weer af te spreken en dat wilde hij wel. Dit keer zou hij deze kant op komen. Ik wilde natuurlijk een goede indruk maken dus ik bedacht een leuke activiteit om te doen, glowgolfen! Midgetgolfen in  glow in the dark had ik nog ook nooit gedaan, dus had gelijk gereserveerd. Daarnaast had ik een lekkere lunch gemaakt met broodjes avocado verschillend belegd met zalm, kipfilet en ei. Het leek mij leuk om nog niks te verklappen en hem totaal te verrassen.

Het was inmiddels zaterdag geworden en hij had aangegeven al een uur eerder te willen komen. Nou prima, dat is een goed teken! Dus in plaats van 12 uur, pikte ik hem om 11 uur op van de trein in Woerden. Hij kwam er al aan lopen met een grote bos bloemen en gaf hem een knuffel.

Het was meteen weer leuk en reden naar mijn huis. Eenmaal thuis gekomen hadden we wat gedronken. Het viel mij op dat hij tijdens de date veel op zijn telefoon zat. Hmm oke, dat kwam niet echt geïnteresseerd over. Voor de rest was het wel gezellig en presenteerde mijn zelf gemaakte lunch.

Na de lunch gingen we mijn hond uitlaten in het park waar ik aan woon. Hij hield immers van wandelen. Hij vertelde tijdens de wandeling dat hij met zijn eigen hond makkelijk 3 uur wandelde. Dit rondje duurde niet zo lang, na circa 20 minuten waren we het rondje van 2km alweer rond en gingen we weer naar mijn huis.

Dating kaartspel Capido Gespreksstarters

Omdat hij een uur eerder was gekomen en ik de reservering om 15.00 uur had gedaan hadden we nog tijd over. Ik pakte het dating kaartspel Capido Gespreksstarters zodat we elkaar wat beter konden leren kennen. Om de beurt pakten we een kaart en stelden de vragen aan elkaar. Nadat degene antwoord had gegeven gaven we ook zelf antwoord op de vraag.

Het was een hele leuke en nuttige bezigheid om de tijd op te vullen tot dat we weg moesten naar de glowgolf. Nog steeds had ik nog niks gezegd waar we naar toe gingen, hij zag het pas op de parkeerplaats. Gelukkig reageerde hij wel enthousiast en begonnen aan de holes.

Wat ik niet had verwacht is dat de holes zo snel afgelopen waren, binnen een half uurtje waren we er al doorheen. We mochten het rondje nog wel een keer doen, maar hij vond het wel welletjes geweest.

Tickets Wondr Experience Amsterdam

Op de terugweg stelde hij voor om naar Amsterdam te gaan naar de Wondr Experience. Dat is een soort expositie waar je foto’s kunt maken voor je Instagram. Aan de ene kant is het wel een goed teken dat hij nog niet al naar huis wilde na de eerste activiteit, maar aan de andere kant was het wel opvallend dat hij juist de drang had om naar Amsterdam te gaan. Was mijn activiteit niet leuk genoeg?

Tijdens de autorit naar huis had hij tickets gereserveerd voor Wondr Experience. We moesten eerst nog even de hond kort uitlaten.

Was dit een hint?

Eenmaal thuis gekomen vond hij dat ik andere kleren aan moest. Mijn broek was immers vies geworden van de avocado. Tijdens het omkleden ging hij op m’n bedrand zitten en keek naar mij toen ik in mijn boxer stond. Toen ik naar hem keek, keek hij een beetje weg.

We liepen in de gang en hij klaagden over dat zijn nieuwe boxer niet lekker zat en begon overdreven te graaien in zijn broek voor mijn ogen. Ik dacht bij mezelf, zal ik even helpen? Maar uiteindelijk wilde ik niks forceren en liet hem zijn gang gaan.

We hadden nog tijd over en gingen verder het dating kaartspel afmaken. Hij begon weer over zijn boxer en liep naar mijn slaapkamer om zijn boxer goed te doen. Hoogstens opvallend is dat hij mij riep om te komen kijken. Ik liep naar mijn slaapkamer en daar stond ie met z’n broek omlaag. Hij trok aan zijn broekspijp.. kijk dan, kijk dan. Ik zag niks bijzonders behalve een goed gevoelde boxer. Maar goed, ik wilde niks forceren dus zei van ja ik heb geen andere voor je die jouw past dus.. en liep weer weg. 

Namate het kaartspel ten einde liep werd hij een beetje ongeduldig, hij had duidelijk er geen zin meer in. Achteraf gezien was wel duidelijk dat hij ergens anders zin in had. Is het slim geweest om er niet op in te gaan? Of heb ik mijn kans verkeken?

Wondr Experience Amsterdam

Nadat het kaartspel afgelopen was gingen we naar Amsterdam. We parkeerden de auto bij Zeeburg P+R en gingen met de tram naar Centraal Station en vanuit daar met de Noordzuidlijn naar Amsterdam Noord waar Wondr Experience was.

Eenmaal door de experience gelopen hadden we leuke foto’s van elkaar gemaakt en uitgewisseld voor op social media. Persoonlijk vond ik de expo weinig voorstellen, maar hij vond het geweldig. De decors hadden hele felle kleuren met opvallende en liefelijke attributen om op Instagram te plaatsen. Was het hem daar om te doen?

Vervolgens wilde we weer terug naar het centrum om wat te eten, om 20.00 uur sloten de restaurants dus we moesten een beetje haast maken. We kwamen bij het metrostation aan en er was storing opgetreden. Shit! Terwijl ik ook wel baalde, maar rustig bleef liep hij chagrijnig heen en weer. Op z’on moment zie je iemand van een andere kant. Gelukkig werden we met een pendelbus al vrij snel opgepikt en op Centraal Station gebracht. We gingen bij de Burger King eten, weer een hamburger met sla haha.

Na het eten stelde ik voor dat hij met de intercity vanuit Amsterdam CS naar Rotterdam CS kon gaan in plaats van de stoptrein vanuit Woerden. Dat was voor hem sneller en hoefde hij niet helemaal weer mee. Hij sloeg het idee af en wilde dat ik hem in Woerden bracht. Hmm oke dat is een goed teken omdat hij langer met mij wilde zijn, anderzijds ook wel een beetje vreemd.

Gezoend op het perron

Nadat we gegeten hadden gingen we naar de auto en bracht ik hem op het station van Woerden. Zoals hij dat ook bij mij had gedaan liep ik mee naar het perron. Ik vond hem wel heel erg leuk en voelde kriebels in mijn buik. We gingen op een bankje zitten, wachten op de trein. Ik draaide op een gegeven moment mijn hoofd en boog naar hem toe. Spontaan deed dat hij ook naar mij toe en we begonnen te zoenen. Ook best wel een redelijk aantal seconden. Wauw, dat voelde goed. Mensen keken wel een beetje, maar dat interesseerde me niks. De trein kwam over vijf minuten, dus ik deed het opnieuw, een tweede keer volgde. 

Toen de trein er was namen we afscheid. Een grote huge en een kus op de wang, hmm dit keer niet op de mond. Ik zwaaide hem uit en reed naar huis. Omdat dit eigenlijk de eerste keer was dat ik met een jongen had gezoend bij een serieuze date kreeg ik op weg naar huis wel tranen in mijn ogen. Wauw, is dit het begin van iets moois?

Eenmaal thuis gekomen ontving ik een appje van hem dat hij het een ongelofelijke gezellige dag vond met hartjes en andere emoji’s. Dat was natuurlijk geheel wederzijds.

Ghosting 

De volgende twee dagen was het contact ook erg liefdevol, maar daarna werden de hartjes en emoji’s zonder reden minder en begon hij ook minder te appen. Dit was heel erg opvallend. Toen ik vroeg waarom het was kreeg ik niet echt een duidelijke reden. Ik vond het onwijs jammer aangezien we twee hele gezellige en leuke dagen hadden gehad. Helaas is het contact nu bekoeld en zal het waarschijnlijk bij deze twee dates blijven.

Het gebeurd wel vaker dat mensen last hebben van ghosting. Een fenomeen waarbij iemand niets meer laat horen na app contact of persoonlijk contact. Je blijft hierdoor met veel vragen zitten. Waarom? Ligt het aan mij? 

Lees in deze blog tips en redenen van ghosten

Start met daten Inloggen


Beeld: Erwin Oudshoorn
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen