Op date achter je rollator

Geplaatst op 28 september 2020, 16:00 uur door de redactie.

Ik ben Julia Brouwers, bijna 24 jaar oud en woonachtig in een klein stadje boven Amsterdam. Ik omschrijf mezelf als een gepassioneerd, sensitief en als een idealist die graag mensen helpt. Mijn doel is om meer bewustzijn te creëren rondom diversiteit en inclusie. Zowel in privé- als in werkomgevingen.

Ik deed vroeger aan topsport en loop tegenwoordig achter een rollator, of zit in mijn rolstoel. Over de mindset change die dit teweeg heeft gebracht voor mij en alle dingen waar ik tegenaan loop schrijf ik graag. Mijn doel is om anderen te helpen of te inspireren.

Ik schrijf voor Capido.nl de komende maanden tweemaal in de maand een blog, ben je nieuwsgierig geworden en het leuk vinden om meer over mij te lezen? Neem dan vooral ook een kijkje op mijn eigen website: www.juliabrouwers.com.

Wat is het Ehlers-danlossyndroom?

Ehlers-danlossyndroom (EDS) is een aangeboren en erfelijke aandoening waarbij het bindweefsel niet goed is aangelegd. Bindweefsel zit overal in ons lichaam waar steun gegeven moet worden. Dit betekent dat het een belangrijk bestanddeel is van bijvoorbeeld botten en van de banden die gewrichten op hun plaats houden. De samenstelling van het bindweefsel hangt af van de functie die het in ons lichaam heeft. Een stoornis in het bindweefsel van de gewrichtsbanden geeft andere klachten dan een stoornis in het bindweefsel dat de huid stevigheid geeft. Dit is dan ook de reden dat er verschillende bindweefselaandoeningen (en ook verschillende typen ehlers-danlossyndroom) zijn.

Aanmelden op een datingssite

Ik heb eigenlijk vanaf jongs af aan altijd al verschillende relaties gehad. Toen mijn relatie na 4,5 jaar op mijn 20ste uit ging moest ik er toch echt aan geloven om mijzelf opnieuw bloot te geven met al mijn beperkingen die de dagelijkse situatie toch net iets lastiger maakte. Ik ben een vrij open persoon dus dacht ik dat daten dan ook wel gemakkelijk zou gaan. En dat bleek ook zo gelukkig, maar toch blijft het lastig dat je niet goed weet hoe iemand zal reageren op je beperking. Ik besloot me aan te melden bij een datingsite. Zo, stap 1 was gezet en toen kwam het aanmaken van mijn profiel. Iedereen probeert natuurlijk zijn beste foto’s te gebruiken, maar ik ben van mening dat het wel zo echt mogelijk moet blijven om teleurstellingen te voorkomen. Na een paar weken berichten uitwisselen met verschillende mannen kwam die eerste date er dan toch echt van. We hadden een vrijdagavond uitgekozen en hij stelde voor om in Amsterdam van bar naar bar te gaan, dat was het eerste moment waarop ik het benauwd kreeg. Ver lopen ging voor mij niet lukken en ik besloot er dan ook maar gelijk heel open over te zijn. Ik vertelde dat ik liever op 1 plek wilde afspreken en ook het liefste ergens waar ik makkelijk met de auto kon komen. Hij vroeg me wel naar meer, maar ik besloot dat dat iets was om op de date zelf te bespreken.

Op date achter de rollator

Daar ga ik dan, op date met een nog ‘onbekend’ persoon. Ik heb hem natuurlijk al weken via de app gesproken over van alles en nog wat, maar je weet nooit hoe het is in het echt. Hij is er nog niet op het moment dat ik het barretje naar binnen stap. Ik heb gelukkig een plekje weten te bemachtigen vlakbij de ingang van de bar. Er speelt wat achtergrondmuziek en ik zie wat tafeltjes bezet. Terwijl ik een beetje rondkijk komen dan toch de zenuwen opspelen en krijg ik het ook een beetje warmer.

Het gevoel van kwetsbaarheid achter je rollator of in je rolstoel is iets dat ik moeilijk vind om te omschrijven. Ik denk zelfs dat je het nooit écht zult begrijpen totdat je het zelf meemaakt. Die kwetsbaarheid ervaren we denk ik allemaal als we op een date gaan. Maar toch ervoer ik het vroeger, toen ik nog gewoon alles kon, anders dan in mijn slechte periode in de rolstoel of achter de rollator. De date had ineens een hele andere impact, in ieder geval in mijn hoofd. Je weet dat dé vraag komt, maar ook moet je nadenken over je antwoord. Wil je het er wel over hebben of juist niet en wanneer dan…

Zijn eerste indruk

Hij kwam binnen en merkte mijn rollator gelijk op. Oké, dan hebben we dat maar gehad en aan deze reactie kan ik meteen afleiden of het ooit serieus kan worden of juist niet. Eigenlijk een best handige manier als ik er zo over nadenk 😉

Nu vraag jij je misschien af of het met deze date iets is geworden, nee helaas. Maar ik kan je vertellen dat het fijn is om bevestiging te krijgen dat er genoeg mensen zijn die jou en je beperking volledig accepteren. En dat geeft weer hoop voor de volgende date! Benieuwd naar meer?

Bekijk mijn website: www.juliabrouwers.com of volg me via julia.brouwers op Instagram.

Heb je na het kijken van de serie of na het lezen van deze blog ook zin om eindelijk die stap te zetten? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


Beeld: Kalen Hayman
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen