‘Nieuwe Summer of Love opkomst’

Geplaatst op 06 mei 2021, 10:54 uur door de redactie.

Na anderhalf jaar in thuisisolatie en in een anderhalve meter samenleving te hebben geleefd, gaat de wereld na mate meer mensen worden gevaccineerd weer van slot. Veel mensen hunkeren er naar om lekker los te gaan op een festival, in een kroeg of discotheek, of lekker op vakantie te gaan. Maar vooral elkaar te knuffelen!

Dit zag je al een beetje gebeuren tijdens de Fieldlab test evenementen waarin mensen compleet los gingen op festivals. Mensen hebben behoefte om lekker te dansen in de menigte met bier in hun hand en de zon op hun bol.

Geschiedenis Summer of Love herhaald zich

Gelukkig komt aan elke pandemie een einde. Eerst moeten de ziekenhuisopnames en het aantal mensen op IC omlaag voordat overheden versoepelingen van de corona maatregelen zullen doorvoeren. Maar als alle beperkingen eraf zijn en we weer naar een festival mogen met mooi weer erbij zal er opnieuw “roaring twenties” en “Summer of Love” ontstaan.

Dan volgt er een periode waarin mensen op zoek gaan naar sociaal contact. Wat we zullen zien is het omgekeerde dat plaatsvond tijdens de coronacrisis. Een explosie van liefde en vrijheid. Een behoefte om dingen te willen inhalen. Mensen zullen minder religieus worden, veel geld uitgeven en veel tijd investeren in hun sociale leven dat gepaard gaat met veel drank, seks en drugs.

De geschiedenis zal dan zich herhalen. Eind jaren 60 en was de eerste Summer of Love het hoogtepunt van de hippiecultuur. Mensen verzette zich toen massaal tegen de Vietnamoorlog en gingen de straat op voor de vrijheid. De tweede Summer of Love vond eind jaren 80 plaats in Engeland. Hier werd het eind van de Koude Oorlog gevierd.

Dating apps populairder als nooit te voren

Tijdens de lockdown werd er al veel gebruik gemaakt van dating apps om stiekem af te spreken om toch de huidhonger te stillen of gewoon gezellig een wandeling te maken om oprecht iemand beter te leren kennen. Maar nu de beperkingen eraf zijn en mensen elkaar weer fysiek kunnen en mogen ontmoeten swipen we ons suf om op zoek te gaan naar hun ware liefde.

Heb je na het lezen van deze blog ook zin om weer los te gaan? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


Beeld: Adam Whitlock via StockSnap
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen