Nieuwe datingapp waar niet alleen uiterlijk telt

Geplaatst op 16 augustus 2021, 09:30 uur door de redactie.

In het haast oneindige aanbod van datingapps neemt de nieuwe app van Capido een bijzondere positie in: het is namelijk een app voor mensen met een beperking of een vorm van autisme. Maar ook mensen zonder beperking zijn welkom. “Het gaat niet alleen om het uiterlijk, maar ook om begrip”, zegt initiatiefnemer Erwin Oudshoorn. 

Hij kan het weten. Erwin (33) is namelijk geboren met Lymfatische malformatie en heeft daardoor een ander uiterlijk. “Via de reguliere datingplatformen krijg je al snel een afwijzing of geen reactie, omdat je een ander uiterlijk hebt”, zo ervaarde de ondernemer. Dat was voor hem de ultieme motivatie om in 2016 de datingsite Capido op te richten, een samenvoeging van cupido en handicap.

Nu exact vijf jaar later en ruim vijfduizend actieve leden verder uit zowel Nederland als België, lanceert hij een app voor iPhone en Android. “Er was steeds meer behoefte aan een app en het was een grote wens om ook voor Capido een app te hebben. Afgelopen half jaar heb ik tijdens de corona periode dus zeker niet stilgezeten. Ik heb keihard gewerkt aan deze datingapp die zich van de rest onderscheidt”.  Op 21 augustus wordt de app officieel gelanceerd tijdens het vijfjarig jubileum feestje in Utrecht.

Focus op toegankelijkheid voor mensen met een beperking

De gebruikersinterface is heel duidelijk en intuïtief zodat het makkelijk te bedienen is voor mensen met autisme en een licht verstandelijke beperking. Daarnaast is de app is ook geschikt voor blinden en slechtzienden. Zo ondersteunt de app sowieso de donkere modus van je telefoon, maar zijn ook alle knopjes voorzien van een voorleesfunctie als men de toegankelijkheidsmodus aan heeft staan op zijn of haar telefoon.”

In de afgelopen jaren hebben al vele koppels hun geluk gevonden dankzij Capido. Erwin hoopt dat de app nog voor veel meer matches zal gaan zorgen. 

De app van Capido is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen