Mind My Mind de film over het leven met autisme

Geplaatst op 17 januari 2020, 23:00 uur door de redactie.

Mensen met autisme lijken soms wel zoals ieder ander, maar in hun hoofd gaat er van alles om. Tot in de kleinste details blijft nog vaak in de gedachte van mensen die autisme hebben malen. Floor Adams bracht vorig jaar de film Mind My Mind uit.

In de animatiefilm wordt duidelijk wat er in de hoofden omgaat van mensen die autisme hebben. Hoofdpersonage Chris moet elke dag weer de spannendse uitdagingen aangaan om zich staande te houden in de maatschappij. Wanneer Chris verliefd wordt op Gwen raakt het mannetje in zijn hoofd helemaal in de war. Alleen kan Gwen, waarop hij verliefd wordt, daar niets bij voorstellen.

Trailer Mind My Mind Animatiefilm

De film duurt 30 minuten, bekijk hieronder de trailer van Mind My Mind.

Mind My Mind in De Wereld Draait Door

De film is in vele landen al genomineerd geweest voor prijzen waarvan er ook een hoop gewonnen. Gister vertelde Floor en een aantal gasten die ook autisme hebben aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door over de animatiefilm. En kwam duidelijk naar voren dat vele zichzelf herkende in de film en zelf ook de opstakels ondervonden. Ook op het gebied van daten met autisme.

Heb je het de uitzending van DWDD gemist? Bekijk hieronder het gesprek over de animatiefilm Mind My Mind terug.

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen