Mensen met beperking in de ruimte als Parastronaut

Geplaatst op 31 maart 2021, 14:27 uur door de redactie.

Vandaag heeft de Europese ruimtevaart organisatie ESA voor het eerst in tien jaar de inschrijvingen geopend voor de zoektocht naar nieuwe astronauten. Dit is een unieke kans, want het is niet gemakkelijk om astronaut te worden. Wie weet word jij na Wubbo Ockels en André Kuipers de nieuwe Nederlandse astronaut in de ruimte!

Astronauten met een beperking

Niets is onmogelijk! De ESA heeft zelfs een programma opgezet speciaal voor mensen met een lichte lichamelijke beperking. Een wereldprimeur! Ze willen hiermee ook deze categorie mensen een gelijke en eerlijke kans geven op die droombaan op een professionele manier.

Om te beginnen heeft de ESA heeft een aantal handicaps geselecteerd om de veiligheid en haalbaarheid in de ruimte te waarborgen met het oog op uitbreiding in de toekomst. De geselecteerde kandidaat(en) zullen met ESA samenwerken om de omstandigheden te beoordelen en optimaliseren waardoor mensen met een lichamelijke handicap in de ruimte kunnen werken en leven.

Selectieprocedure Parastronaut

Wel moeten de kandidaten die zich aanmelden aan een aantal voorwaarden voldoen. Er moet namelijk een opleiding wetenschappelijke, geneeskundige of natuurwetenschappen goed hebben afgerond. Verder zullen alle kandidaten op gelijke niveau worden beoordeeld het enige wat mag afwijken is een te korte ledenmaten zoals beenlengteverschil, een prothese of een klein postuur (<130 cm) lilliputter.

Inschrijven kan tot 28 mei 2021 en daarna wordt er een selectieprocedure van anderhalf jaar gehouden. In oktober 2022 krijgen we de nieuwe astronauten en wellicht dus ook een parastronaut voorgesteld.

Heb je na het lezen van deze blog ook de spirit te pakken? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen