Menno kreeg acute leukemie en onderging een Car T Cell behandeling

Geplaatst op 08 november 2021, 13:56 uur door de redactie.

De wereld van de 25 jarige Menno Boere uit Utrecht stortte vorig jaar april volledig in. Waar andere zich druk maakten over corona en de lockdown had hij te kampen met andere gezondheidsklachten. Steeds vaker belandde hij in het ziekenhuis en was erg vermoeid. Na vele onderzoeken werd er uiteindelijk acute leukemie bij hem geconstateerd. 

Onzekere tijden

Menno bracht vervolgens 9 weken aaneengesloten in het UMC Utrecht door. Hij kreeg 34 chemobehandelingen en immunotherapies. Echter sloegen de behandelingen niet aan, waardoor de kanker nog steeds actief was in Menno’s lichaam. “Het was een zware tijd toen bleek dat de chemo’s alleen niet voor genezing konden zorgen” aldus Menno.

Car T Cell behandeling

Gelukkig mocht Menno meedoen aan een nieuw behandeltraject uit Amerika. Car T Cell, met deze behandeling worden T cellen uit het lichaam genomen en naar Amerika gestuurd. Daar worden de T cellen genetisch gemanipuleerd zodat de kankercellen worden aangepakt. Na 4 a 5 weken komen de T cellen weer terug uit Amerika en worden ze met een infuus in het lichaam teruggeplaatst. 

Pakt de draad weer op 

De Car T Cell behandeling lijkt aan te slaan. Menno voelt zich nu stukken beter en geniet weer van de kleine dingen in het leven. Momenteel is hij zelfs leukemie vrij verklaard! Nu pakt hij de draad weer op als freelance meubel / decormaker. Maar omdat dat nog te zwaar werk is kocht hij een lasersnijder en maakt nu onder de naam Cut Spul unieke producten uit hout gesneden.

Hierbij kun je denken aan sleutelhangers, naambordjes, maar ook in de donkere dagen voor kerst heeft hij hele leuke originele kerstballen ontworpen met je eigen naam of leuze voor in de kerstboom.

Wij vonden dit zo’n inspirerend verhaal en leuk product dat wij deze kerstbal met eigen naam hebben toegevoegd aan onze webshop. Voor €4,95 per stuk kun je je eigen kerstbal laten maken met eigen naam of tekst. Binnen een paar weken zul je deze thuisgestuurd krijgen om deze in jouw kerstboom te hangen!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen