Maart ‘De maand van de Leuke Seks’

Geplaatst op 26 februari 2021, 14:32 uur door de redactie.

Sinds 2018 is de maand maart uitgeroepen als Maand van de Leuke Seks. Het is een infinitief om seksualiteit op een leuke manier in de media te brengen. In de media hoor je vaak negativiteit rondom seks zoals sexting, misbruik of geweld.  Maar er zijn natuurlijk ook hele leuke kanten aan seks!

In deze maand worden er leuke workshops en lezingen gehouden. Voorheen werd dat door het hele land gedaan, maar door corona zal deze veelal online plaatsvinden. Zo zijn er online workshops en lezingen via Zoom bijvoorbeeld over bijvoorbeeld seks met een verstandelijke beperking.

Op de website van de Maand van de Leuke Seks zijn de activiteiten te bekijken.

Seksualiteit bij mensen met een beperking een taboe

Ook Capido zal haar bijdrage leveren aan de Maand van de Leuke Seks. Zo publiceren we elke vrijdag in de maand maart een blog dat gerelateerd is aan het onderwerp seks. We willen hiermee graag het onderwerp seks een beetje uit de taboe halen in de gehandicaptenzorg en laten zien dat mensen met een beperking ook behoefte hebben aan seks en het heel fijn en leuk kan zijn.

Capido staat voor diversiteit en daarom hebben we elke week een ander thema bedacht waar we aandacht aan willen besteden. Zo komt een breed spectrum aan bod en is er voor ieder wat interessants te lezen.

En in het verleden hebben we al eens een blog geschreven over sekszorg:

Kom in de stemming!

In 2016 verscheen de film Adios Amigos in de bioscoop waarin het onderwerp seks en mindervalide op een luchtige en integere wijze onder de aandacht wordt gebracht. Drie vrienden met een lichamelijke beperking willen net als elke puber met een meisje naar bed, maar door hun handicap is dit lastig. Ze besloten naar Salou te gaan zonder dat hun ouders het wisten. Gaat het ze lukken? Bekijk de film op YouTube of Pathé Thuis.

Start met daten Inloggen


Beeld: Stichting Maand van de Leuke Seks
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen