Maak kennis met Yentl

Geplaatst op 11 oktober 2021, 08:00 uur door de redactie.

Mijn naam is Yentl, 30 jaar. Om mijzelf maar meteen in duidelijke hokjes te plaatsen; ik ben een lesbische ADHD’er met angst als basisemotie en een klein beetje overgewicht. Er is een hoop aan mij wat afwijkt van de standaard, maar ik ga er goed mee om. Met enige regelmaat schrijft Yentl een blog voor Capido vanuit haar ervaringsdeskundigheid op het gebied van ongeremde ongemakkelijkheid.

Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd!

Als kind ging ik een stuk minder goed om met mijn ‘anders-zijn’ dan vandaag de dag. Ik ben op latere leeftijd, pas op mijn veertiende, gediagnosticeerd met ADHD, waardoor ik als kind als druk en lastig gezien werd en op weinig begrip van buitenaf kon rekenen. In de tweede klas van de middelbare school werden de vermoedens van mijn omgeving bevestigd en kreeg ik Ritalin voorgeschreven. Ik gedij overigens een stuk beter bij structuur en gezonde voeding, dus ik slik al enige tijd geen medicatie meer.

Hoewel de scherpste randjes van mijn ADHD er nu wel af zijn, kom ik haar nog dagelijks tegen in mijn volwassen leven. Mijn impulsiviteit brengt me nog steeds in situaties waarin ik me liever niet zou begeven, en ik beschik helaas nog steeds over een disfunctioneel filter voor de duizenden prikkels die de hele dag maar binnen blijven stromen. Zolang ik mijn structuur heb, gaat het goed. Maar wanneer ik hier van afwijk raak ik het kwijt en kan ik mijn rust niet meer vinden, en duurt het soms dagen voordat ik mezelf weer hervonden heb. 

Geen rust

Het lukt mij vaak niet om interesses voor een lange periode vast te houden. Sterker nog; ik heb gemiddeld gezien twee nieuwe hobby’s per maand. En ook in de liefde kan ADHD soms best wat ingewikkeld zijn, zeker voor mijn vriendin wie uitgerekend zelf de rust zelve is.

In deze blog hoop ik jou als lezer een inkijkje te geven in mijn rusteloze hoofd, en hoe het mij, desondanks, lukt om ongelooflijk gelukkig te zijn. Mocht jij de gene zijn die dit leest en zich herkent in mijn constante gevecht om ‘gewoon normaal’ te doen;

“Why fit in when you were born to stand out?”

Dr. Suess

Start met daten

Heb je na het lezen van deze blog ook zin om eindelijk die stap te zetten? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen