Love On The Spectrum review

Geplaatst op 06 augustus 2020, 08:34 uur door de redactie.

Tegenwoordig worden we platgegooid met allerlei realityprogramma’s of dating programma’s zoals First Dates. Sommige zijn leuk om naar te kijken en bij andere val je gegarandeerd in slaap.

Maar nu is er echt weer iets leuks op de buis en deze keer komt hij uit de stal van Netflix. Afgelopen maand is daar namelijk een nieuwe documentaire gelanceerd genaamd Love On The Spectrum.

Love On The Spectrum is een reality dating serie uit Australië die een groep singles volgt die autisme hebben en op zoek zijn naar de liefde van hun leven. Veel mensen verwachten misschien dat het elke keer misgaat, maar de serie laat heel goed zien dat mensen met autisme net zoveel uitdagingen hebben als mensen die geen autisme hebben. Welke vragen stel je, wat trek je aan, vindt diegene mij wel leuk, wanneer moet ik bellen? Vragen die iedereen wel bezighoudt tijdens een eerste date.

Love On The Spectrum volgt diverse stellen en singles. Zo zien we bijvoorbeeld een stel die al heel lang verliefd is en voor het eerst gaan samenwonen en zelfs een mooie reis maken langs de Gold Coast. Een spannend avontuur waarbij ze natuurlijk heel veel uitdagingen onderweg tegenkomen. Ook volgen we Mark, een jongen die menig speeddate event bezoekt maar helaas nog geen resultaat heeft geboekt. Hij krijgt in de serie hulp van datingcoach Jodi Rogers die hem helpt in de voorbereiding en wat hij moet doen bij onverwachte situaties. Daarnaast zien we ook een stel dat naar elkaar durft uit te spreken dat ze biseksuele gevoelens hebben. Eigenlijk komt alles wel aan bod en dat maakt de serie heel leuk en afwisselend om naar te kijken.

Love On The Spectrum geeft de kijker een goed beeld van wat er zich allemaal afspeelt in het gedachtengoed van iemand met autisme en waar men tegen aanloopt in het dagelijkse leven. Echter laat de serie ook zien dat iemand met autisme niet bang is om zijn of haar gevoelens te tonen, en dat men dat eigenlijk soms beter kan dan iemand zonder autisme.

Regisseur Cian O’Clerly heeft al meerdere series gemaakt over soortgelijke onderwerpen. Daarbij heeft hij met heel veel jonge volwassen, onderzoekers, specialisten en organisaties gesproken. 1 ding kwam daar elke keer weer naar voren; mensen met autisme willen net zoals iedereen de liefde van hun leven vinden maar vinden het soms lastig om die eerste stap te zetten. Cian hoopt met deze serie te laten zien dat iedereen gewoon de eerste stap moet zetten, hoe eng of nieuw het ook is. Daten is niks anders dan oefenen, oefenen, oefenen. Uiteindelijk kom je jouw droompartner tegen. Just hang in there!

Love On The Spectrum is sinds juli alleen te zien op Netflix. Binnenkort kan je ook zien wat er na de serie met de singles en hun liefdes is gebeurd. Zijn ze getrouwd? Wie is er samen gaan wonen of wie heeft eindelijk geluk op een datingsite. Het gerucht gaat dat er zelfs een seizoen 2 al in de maak is.

Lees ook onze blog: Love on the Spectrum seizoen 2

Daten met autisme

Heb je na het kijken van de serie of na het lezen van deze blog ook zin om eindelijk die stap te zetten? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen