Gehandicapt en homo is een dubbele beperking

Geplaatst op 21 juli 2016, 08:50 uur door de redactie.

Als je homo bent en ook nog eens een handicap hebt, heb je te maken met een dubbele beperking of wel een dubbele acceptatie. Het is niet makkelijk om uit de kast te komen als je ook een beperking hebt en te daten in de gay scene.

Wanneer je een beperking hebt krijg je vaak al een label opgeplakt, maar als je dan ook lesbi, homo, bi of transgender (LHBTI+) bent dan heb je nog een label te pakken. En behoor je twee keer tot de minderheid. Terwijl je natuurlijk ook graag liefde en seks wilt van en met een jongen.

Vaak afgewezen worden met het daten

Op de reguliere datingsites zijn vaak de hetero’s in de meerderheid aanwezig, daarom zijn de datingapp Grindr en Gay Romeo erg populair onder de homo’s. Over de hele wereld kun je zien welke leuke gasten er in de buurt zijn waarmee je kunt afspreken om wat te gaan drinken of platte seks.

Het enige nadeel is dat de gay wereld erg uiterlijk gericht is en je aan het perfecte plaatje moet voldoen. Het liefst breed met gespierde armen, een wasbordje of een sixpack met een grote pik. Wanneer je niet aan dat ideaalbeeld voldoet wordt je al snel hard afgewezen en zelfs direct geblokkeerd.

Seks is taboe in de gehandicaptenzorg

Bekend is dat in de gehandicaptenzorg er weinig tot geen aandacht aan wordt besteed. Omdat seks en homoseksualiteit een taboe is. En dus kunnen homo’s met een beperking niet zijn zoals ze graag zouden willen.

Zonder Stempel van COC Nederland

Homobelangenorganisatie COC Nederland organiseert maandelijks avonden voor LHBTIers met een beperking in de zogeheten COC Cafés. Er zijn er z’on 18 verspreid over heel Nederland. Daar kunnen LHBTIers verstandelijke beperking maandelijks elkaar ontmoeten. Dit wordt aangestuurd vanuit de organisatie Zonder Stempel speciaal voor homo jongeren met een verstandelijke beperking.

Heb je na het kijken van de serie of na het lezen van deze blog ook zin om eindelijk die stap te zetten? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen