Geen reactie meer? Dit heet ghosting

Geplaatst op 21 december 2020, 14:58 uur door de redactie.

Iedereen herkent het wel. Je vindt iemand heel erg leuk en daar wil je graag mee in contact komen en afspreken. Maar vervolgens laat hij of zij niks meer van zich horen. Dit fenomeen heet ghosting. 

Bij Capido krijgen we ook regelmatig te horen dat mensen niet meer reageren op berichten. Helaas kunnen wij daar weinig aan doen. We kunnen niet iedereen verplichten om een reactie te geven of aan het handje meenemen. Natuurlijk kunnen we wel tips en uitleg over ghosting geven.

Wat is ghosting?

De term ghosting wordt mee bedoeld dat de persoon waarmee je wilt afspreken ineens van het ene op het andere moment onaangekondigd niks meer van zich laat horen. Niet via de datingsite, social media of WhatsApp. Natuurlijk is dit erg frustrerend, want je wilt heel graag met die persoon afspreken.

Wat is de reden van ghosting?

Wanneer je ge-ghost bent blijf je natuurlijk met veel vragen zitten. Heb je iets verkeerds gezegd?  Ben je niet meer interessant genoeg? Is er iemand anders in het spel? Is hem of haar iets overkomen?

De reden is natuurlijk bij iedereen verschillend, maar in de meeste gevallen bij online daten is dat er veel keuze is en het niet meer van je laten horen weinig gevolgen heeft. Diegene wordt er namelijk door niemand op aangesproken. Anders dan je gemeenschappelijke vrienden hebt die kunnen ingrijpen. Ook vinden ghosters het lastig om te zeggen als hij of zij geen contact meer wilt hebben. Een stukje bindingsangst kan daar ook een rol spelen.

Wat kun je nu doen?

Daar sta je dan. Na wat contact te hebben gehad niets meer van hem of haar te horen. Vele rekenen het zichzelf aan en worden daardoor onzeker van. Vooral als je het vaak meemaakt.

Wat is er dan? Ligt het dan aan mij? Nee, de schuld ligt vaak van de gevallen bij iemand anders. Hij of zij weet op dat moment geen houding te geven en heeft het lef niet om te zeggen waarom ze geen contact meer willen. Je moet je dan ook jezelf afvragen of je in de toekomst dan wel graag met diegene wilt zijn.

Snel vergeten

Ook al is het soms niet makkelijk, maar die persoon kun je maar beter vergeten. Ontvolg hem of haar op social media en ga vooral niet stalken. Dan maak je het alleen maar erger, ook voor jezelf.

Zoek daarom ook afleiding in bijvoorbeeld muziek, hobby’s, sport of activiteiten die je leuk vind om te doen. 

Ben je na een tijdje er over heen en wil je de draad weer op pakken? Op Capido zijn er nog genoeg andere leuke singles die op zoek zijn naar een leuke partner. Dus probeer het gerust nog een keer!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen