Funpop al meer dan 25 jaar festival voor mensen met een beperking

Geplaatst op 23 april 2024, 17:26 uur door de redactie.

Al meer dan 25 jaar is Funpop een jaarlijks festival voor mensen met een beperking en een vorm van autisme. Voor vele is het juist het hoogtepunt van het jaar! Het festival bestaat uit festiviteiten, muziek en optredens van bekende artiesten als Frans Bauer, Wolter Kroes en dit jaar de 3JS en Emma Heesters!

In mei 1997 werd de eerste editie gehouden van Funpop opgericht door Paul Gerrits. Het idee kwam naar aanleiding van een congres voor mensen met een verstandelijke beperking paar jaar eerder. Al snel wisten 1.200 bezoekers het festival te vinden en werd de oude locatie in Arcen te klein. Er moest uitgekeken naar een nieuwe locatie en dat werd evenemententerrein Kasteelpark Ter Horst in het Limburgse Horst.

Overnachten op de camping
Momenteel trekt het festival ruim 8.000 bezoekers en genieten van drie dagen lang feest! Ook kunnen de bezoekers ‘s nachts overnachten op de naastgelegen camping. Aan alles is gedacht qua toegankelijkheid. Dat maakt het festival ook zo speciaal, maar voor de organisatie ook zeer uitdagend!

Feest voor iedereen!
Het Funpop Festival is niet alleen voor mensen met een handicap, maar ook voor mensen met autisme en iedereen die de doelgroep een warm hart toedraagt, zoals ouders, verwanten, begeleiders en vrienden.

Dit jaar vindt Funpop plaats van 24 t/m 26 mei 2024 en treden onder meer Emma Heesters, de 3JS, Diggi Dex en nog veel meer bekende artiesten op. Een kaartje kost €35,- per dag of een passe partout zodat je het hele weekend kan €60,- wil je overnachten? Dat kan voor €17 p.p.n.

Klik hier om tickets te bestellen

Ontmoet anderen mensen op Funpop!

Heb je na het lezen van deze blog ook zin om nieuwe mensen te ontmoeten? Download gratis de app van Capido en ontmoet meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Kom tijdens Funpop 2024 naar de Capido Meetingpoint op het festival terrein waar je elkaar kunt ontmoeten en het dating kaartspel Gespreksstarters kunt spelen!

Start met daten Inloggen


Beeld: Funpop.nl
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen