Flirten, hoe doe je dat?

Geplaatst op 01 november 2021, 15:36 uur door de redactie.

Waar de een het heerlijk vindt om te flirten, is het voor de ander de grootste nachtmerrie. Voor sommigen lijkt het een tweede natuur en voor anderen een godsonmogelijke opgave. In deze blog richt ik me vooral op degene die het moeilijk vinden om te flirten. Flirten kan namelijk heel leuk zijn. Dus vind je het moeilijk of denk je dat je niet kan flirten? Lees vooral verder!

Als we de definitie van flirten op zoeken in de encyclopedie is het duidelijk wat we onder flirten verstaan: ‘Flirten is een vorm van communicatie tussen mensen waarin met sensualiteit wordt gespeeld of seksuele interesse wordt getoond. Deze interactie kan in de vorm van een gesprek, oogcontact of aanraking zijn, maar ook via media verlopen zoals e-mail, chat, telefoon en sms.’ 

Flirten is dus een heel breed begrip. Je kan op heel veel manieren flirten en dat is goed nieuws! Je kan dus zelf kiezen en oefenen met een manier van flirten die jij prettig vindt. 

Nu hoor ik je denken: alsof praten met iemand die je leuk vindt alleen al niet spannend genoeg is! Je laat immers blijken dat je iemand graag mag en misschien zelfs wel meer dan dat. Flirten is niet voor niets een werkwoord en voornamelijk praktisch van aard. Geen zorgen. Net als met veel andere dingen die je wil leren en ontwikkelen geldt voor flirten ook: oefening baart kunst. Duik dus snel in onderstaande tips zodat jij jouw flirt skills in no time onder de knie hebt! 

1. Verlaag de druk
Als je flirten nou heel spannend vindt, maak het jezelf dan met name in het begin niet te moeilijk. Laat het idee los dat je zou ‘moeten’ flirten met de ander. Het belangrijkste als je iemand die je leuk vindt net leert kennen is, dat je contact kan leggen met diegene. Het gesprek op zichzelf is al jouw overwinning!

2. Ontdek jouw manier van flirten
Er zijn dus meerdere manieren waarop je kan flirten. Waar de een het liefst overduidelijk is, vindt de ander het prettiger om het wat subtieler aan te pakken. De een doet het met woorden, de ander met gebaren of oogcontact. Je zal misschien merken dat je een voorkeur hebt voor een bepaalde manier van flirten: hier zal jij je ook prettiger bij voelen! Schrijf voor jezelf eens op wat voor manier van flirten je prettig lijkt. Dit geeft inzicht in hoe jij het fijn vindt om met een ander te flirten

3. Hou het simpel
Flirten hoeft niet groots te zijn. Een klein complimentje of gebaar kan al voldoende zijn. Laat het idee los dat je iemand minutenlang in de ogen moet kijken of moet overladen met complimentjes. Als je vertrouwt raakt met flirten dan lukt het vanzelf om het vaker te doen. Mijn persoonlijke bonustip: oogcontact. Dit kan je ten alle tijden met iedereen waar je een gesprek mee hebt oefenen. Probeer iemand in de ogen aan te kijken tijdens het praten. Dit is ook heel goed te oefenen met mensen waarbij jij je al op je gemak voelt!

4. Wees oprecht
Jouw flirt – op welke manier je die ook kenbaar maakt – komt uit je hart! Je zegt, geeft of doet iets omdat het zo goed voelt. Daar kan je geen fouten mee maken, dat is altijd goed. 😊

5. Oefen!
Flirten is heel goed te oefenen. Je hoeft dit niet persé te doen bij iemand waar je verliefd op bent. Begin bijvoorbeeld met het oefenen van complimentjes aan je ouders of vrienden. Je kunt ook vragen hoe de ander dit ervaart, of jou kan helpen met je flirt skills. Hieronder heb ik twee kleine basisoefeningen voor je om je op weg te helpen.

Basisoefeningen met flirten

1. Oogcontact maken
Oefen dit met alledaagse gesprekken die je hebt met wie dan ook. Oogcontact maken zorgt voor diepe verbinding met de ander. Vind je dit al moeilijk? Op YouTube zijn filmpjes te vinden waar je oogcontact kan oefenen.

2. Flirten met woorden
Ik geef je hieronder een aantal zinnen waar je mee kan oefenen. Je kunt zelf nieuwe zinnen bedenken en deze oefenen in gesprekken.

‘Ik ben blij dat ik met jou mag zijn op dit moment’

‘Wat ben je vrolijk vandaag! Dat vind ik leuk’

‘Wat heb je leuke kleding aan vandaag!’

‘Ik ben graag samen met jou’

‘Ik vind je knap’

 
Laat je ons weten hoe het gaat met jouw flirt skills? Veel succes!

Start met daten Inloggen


Beeld: DCStudio
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen