LHBTIer Arthur strijdt voor dubbele acceptatie bij gay dating met licht verstandelijke beperking

Geplaatst op 28 juli 2022, 15:03 uur door de redactie.

Arthur Frohn is 30 jaar en is geboren met een licht verstandelijke beperking. Arthur woont zelfstandig ambulant bij zorgorganisatie Amerpoort in Hilversum. Hij werkt drie dagen in de week in de catering en één dag in de week als ervaringsdeskundige bij Amerpoort.

Coming out

Arthur kwam er achter dat hij op mannen valt en kwam rond zijn 19e uit de kast. Zijn coming out ging eigenlijk vanzelf vertelt hij.  “Op Hyves had ik twee accounts. Één persoonlijk profiel  voor vrienden en familie en 1 en één Arthur.homo pagina. Ik zat op de computer van mijn ouders. In de internet geschiedenis van de adresbalk zagen zij de Arthur.homo Hyves pagina staan. Dat was voor hun dus reden om het te vragen hoe het zat. Eerst ontkende ik en zei dat er niks aan de hand was, maar toen ik met een jongen had gezoend en zij daar achter kwamen was het definitief“. Gelukkig maakten zijn vrienden en familie er geen probleem van en kan hij zichzelf zijn zowel thuis als bij zijn begeleiding.

Afgewezen vanwege zijn beperking

Zoals elke puber gaat Arthur op zoek naar een leuke relatie. Alleen vind hij het erg lastig om als homo te daten met een licht verstandelijke beperking en een leuke jongen te vinden. 

Eerst probeerde hij het op Tinder en de homo dating app Grindr, maar daar werd hij vaak afgewezen of zelfs geblokkeerd. Vaak waren zij uit op seks en niet naar een relatie. Ze wilden überhaupt niet proberen om te kijken of klik was. Ook maakt zijn licht verstandelijke beperking het lastig om een relatie te vinden vanwege zijn verschil in niveau. 

Activiteiten en bijeenkomsten

In het verleden heeft Arthur al wel een relatie gehad van twee jaar, maar helaas had de ander geen gevoel meer voor hem. Wel is hij nog goede vrienden waar hij ook heel blij mee is. Momenteel is hij niet actief op zoek en ziet wel wat er op zijn pad terecht komt. 

Stilzitten doet hij echter niet. Hij gaat juist op pad naar evenementen zoals Pride Utrecht, Pride Amsterdam, Mini Milkshake en is te vinden bij ontmoetingsbijeenkomsten in de SOOS cafés van Zonder stempel. 

Ambassadeur Zonder Stempel

Zonder Stempel is een organisatie vanuit COC Nederland speciaal voor LHBTIQ+ers met een licht verstandelijke beperking. Arthur is zelfs één van de ambassadeurs van Zonder Stempel. “Ik vind dat er nog wel wat meer aandacht voor mensen met een (licht verstandelijke) beperking en LHBTI mag komen.”

Tips van Arthur voor iedereen die op zoek is naar een relatie

Tot slot wil Arthur nog een tip geven aan iedereen:  “Je bent niet de enige die homoseksueel is met een beperking of op zoek is naar een relatie. Als je hulp nodig hebt, zoek die dan bij je familie, vrienden of begeleiding. 

Blijf niet stil In een hoekje zitten en wachten tot je droomprins of princes aanbelt, maar meld je aan bij gay datingsites voor mensen beperking zoals Capido of zorg er voor dat je onder de mensen komt. Dit kan met vrienden, familie zijn of in de Zonder Stempel cafés.

En ben je op zoek naar een relatie, geen paniek! Want op elk potje past een dekseltje. Misschien vandaag niet, dan wel morgen, over een maand of een jaar. Maar er loopt vast iemand voor je rond. Dat wil ik je meegeven!”

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen