Drie rolstoeltoegankelijke huwelijksreisideeën

Geplaatst op 27 juli 2021, 12:22 uur door de redactie.

Als je via Capido de liefde van je leven hebt gevonden dan wil je natuurlijk uiteindelijk trouwen met diegene. Als vrouw met een handicap kan dit lastig zijn, vooral als je in een rolstoel zit. Zo is het al een uitdaging om een winkel te vinden waar je een trouwjurk kunt kopen die je kunt dragen in je rolstoel. Daarnaast is het ook lastig om een geschikte locatie te vinden voor je bruiloft, om over het regelen van de huwelijksreis nog maar niet eens te beginnen. Waar veel stellen graag naar Bora Bora gaan na hun trouwerij, is dit voor een rolstoelbruid niet echt verstandig. Gelukkig zijn er nog genoeg andere opties waardoor je alsnog kunt genieten van een romantische reis samen! 

Buddymoon 

De gewoonte om te genieten van een huwelijksreis met een ander huwelijksreispaar is niets nieuws. Het is eigenlijk vrij gebruikelijk om aan het einde van de huwelijksreis een nieuw getrouwd stel uit te nodigen. Het kan echter een beetje uitdagender zijn om een ​​andere bruid in een rolstoel te vinden om mee te gaan op huwelijksreis, maar niet onmogelijk. Sociale media is een geweldige manier om mensen te bereiken, terwijl je ook gebruik kunt maken van rolstoeltoegankelijke reisbureaus of bloggers. Je weet nooit welk advies deze mensen kunnen hebben. Bovendien kunnen ze mogelijk een ontoegankelijke plaats als Tahiti alsnog rolstoeltoegankelijk maken, waardoor jij met een beetje geluk alsnog op huwelijksreis kunt gaan naar je droombestemming samen met een ander stel. 

Bestemmingshuwelijk

Bestemmingshuwelijken kunnen duurder of goedkoper zijn, meer gedoe of minder gedoe dan een traditionele bruiloft. Samengevat, een bestemmingshuwelijk is bedoeld om niet in je woonplaats te zijn en de daaropvolgende huwelijksreis is bedoeld om op dezelfde resortlocatie in bijvoorbeeld Maui te zijn. Afhankelijk van veel factoren, kunnen bestemmingshuwelijken het gedoe van het plannen van een huwelijksreis vergemakkelijken. Het betekent ook dat je familie en vrienden bij je zijn, mocht je wat extra hulp nodig hebben. Als je gasten naar een bruiloft kunnen reizen en alles toegankelijk is, is dat een win-winsituatie! Onthoud dat er andere dingen zijn om te overwegen, zoals het houden van een extra evenement buiten het normale bruidsdouche- en vrijgezellenfeestritueel, zoals een welkomstfeest en een brunch op de dag na de bruiloft. Vergeet ook niet om een ​​reisverzekering te onderzoeken voor het geval er iets in het buitenland gebeurt!

Toegankelijke steden

Veel plaatsen zijn niet ontworpen voor rolstoelgebruikers, maar gelukkig zijn er ook genoeg locaties op onze aardbol waar je in een rolstoel zeker naartoe kunt gaan. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld onze eigen hoofdstad Amsterdam, maar dat is natuurlijk wel wat saai. Op een huwelijksreis ga jij uiteraard liever naar het buitenland. Een goede optie is daarom Londen, wat alsnog lekker dichtbij ligt. Wil je liever een romantische reis naar een exotische bestemming boeken? Kies dan voor Dubai, Sydney of Kaapstad, waar je als rolstoelbruid zeker veel plezier kunt beleven. Natuurlijk zul je alsnog rekening moeten houden met je rolstoel tijdens de vakantie, bijvoorbeeld bij het vervoer en dergelijke. 

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen