‘Down the Road genomineerd voor Televisier Ring’

Geplaatst op 02 februari 2023, 19:44 uur door de redactie.

Sinds januari 2022 is het SBS6 programma Down the Road te zien in Nederland. Down the Road is een inspirerend en emotioneel programma op SBS6 met Gordon, waarin een groep jongvolwassenen met het syndroom van Down samen op reis gaat. Het programma is een unieke mix van avontuur, vriendschap en inclusie. Maar nu is het programma genomineerd op de longlist van de Televizier-ring ondanks de felle kritiek van onder meer Arjan Lubach.

Tweede seizoen Down the Road

Inmiddels is het tweede seizoen te zien geweest op de zender waar Gordon en de zes kandidaten met het syndroom van Down door België en Frankrijk reizen. Ze gaan uitdagingen aan, zoals kamperen in de Ardennen en paragliden in Normandië, en maken onvergetelijke herinneringen. Het seizoen eindigt met een laatste bestemming in Parijs, waar de groep geniet van een dinercruise op de Seine en zich kleedt in haute couture voor een laatste toost onder de Eiffeltoren.

Nominatie Televisier Ring

Het succes van het programma is niet onopgemerkt gebleven. Down the Road is genomineerd in de longlist voor de Gouden Televisier en is daarmee in de race voor deze prestigieuze prijs. Dit is een mooie erkenning voor de makers van het programma en de deelnemers, omdat het aantoont dat het programma gewaardeerd wordt door het publiek. De stembussen sluiten op 1 maart voordat de definitieve lijst met de vijf gekwalificeerde programma’s bekend zijn. De Televisier Ring wordt in oktober 2023 uitgereikt.

Kritiek Ajan Lubach Down the Road

Niet iedereen was even enthousiast over het programma. In zijn televisieprogramma Zondag met Lubach uitte Arjan Lubach kritiek op Down the Road. Hij vond het programma te veel gericht op sensatie en was van mening dat de deelnemers niet goed behandeld werden. Lubach noemde het programma zelfs “exploitatie van mensen met een beperking”. De kritiek van Lubach heeft veel discussie op gang gebracht in de media en onder kijkers.

Ondanks de kritiek heeft Down the Road een positieve impact gehad op veel kijkers en deelnemers. Het programma toont aan dat mensen met het syndroom van Down volop kunnen genieten van het leven en dat inclusie en diversiteit belangrijk zijn in onze samenleving.

Gordon smoorverliefd op Australische vriend Gavin

Bovendien is er ander goed nieuws voor Gordon. De presentator heeft namelijk onlangs aangekondigd smoorverliefd te zijn op de Australiër Gavin. De twee ontmoetten elkaar in Melbourne tijdens een wereldreis van Gordon. Terwijl Gordon roulette speelde, viel zijn oog op Gavin, die hem uitnodigde voor een drankje aan de bar nadat Gordon 1700 Australische dollars had gewonnen. Na een gezellige avond bleven de twee in contact en ontwikkelde zich al snel een hechte band. Gordon is helemaal weg van Gavin en beschrijft hem als superlief en oprecht met zijn mooie Australische accent.

Gordon gaat trouwen

Het is niet de eerste keer dat Gordon de liefde heeft gevonden. In het verleden heeft hij meerdere relaties gehad en ging zelfs in 2020 in het TV programma “Gordon Gaat Trouwen” op zoek naar de ware liefde. In de finale zei Gordon alsnog nee, omdat hij niets voelde voor zijn toekomstige man.

Op 25 maart 2023 werd Gordon totaal onverwachts ten huwelijk gevraagd door Gavin tijdens een vakantie op de Malediven. Op zijn Instagram schrijft hij “Gavin geeft de liefde waar ik al zo lang naar verlangde en doet alle pijn uit het verleden vergeten. Ik ben sprakeloos en emotioneel van geluk en blijdschap en kan niet ophouden met huilen”.

Slachtoffer van ghosting

Helaas mag de verloving niet lang duren, amper een maand later is de liefde over en uit tussen Gordon en Gavin. Gordon was tevergeefs nog naar Melbourne gereisd om Gavin op te zoeken, maar vernam ineens niks meer van hem en keerde na 24 uur in Australië te zijn kapot van verdriet terug naar Dubai en Nederland.

“Geen enkel contact meer hebben na vier maanden dag in dag uit is alsof er iemand overlijdt. Waarom mensen zoiets doen is mij een raadsel. Waarschijnlijk uit schaamte of zelfbescherming of juist bescherming van de ander. Wil ik het nog weten?” aldus Gordon.

Deze vorm heet ghosting waarin iemand ineens niets meer van zich laten horen na intensief contact. De situatie doet een beetje denken aan de Netflix documentaire The Tinder Swindler waarin te zien is dat een man ook talloze vrouwen aan zich wist te binden met liefde, aandacht en cadeautjes, maar vervolgens veel geld afhandig maakten en van de aardbodem verdween.

Zet ook die stap en ontmoet de ware liefde!

Heb je na het lezen van deze blog ook zin om eindelijk die stap te zetten? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond, Capido is een datingsite voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


Beeld: SBS6
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen