Daten voor blinden en slechtzienden

Geplaatst op 24 augustus 2021, 10:32 uur door de redactie.

De liefde is blind, blind dating… allemaal termen die regelmatig voorbijkomen als het gaat om dates of een partner vinden. Maar wat nu als iemand echt blind of slechtziend is? Dan is een blind date soms wel een hele letterlijke benaming. Hoe lastig is het als iemand blind is om te daten? En zijn er tips?

Op zoek naar de liefde

Voor blinden en slechtzienden spelen de emotionele banden vaak een grotere rol. Toch is het voor iemand die slecht zicht heeft ook belangrijk om op zoek te kunnen gaan naar de liefde. Een beetje swipen op een datingapp is voor hen vaak niet voldoende om van iemand een goede indruk te krijgen. Dus hoeveel voordelen dat internet ook biedt, voor een blinde of iemand die slecht ziet, moet het wel wat meer inhouden. Kunnen blinde mensen dan niet virtueel daten?

Wederzijds begrip is belangrijk

Als de dating app niet compatibel is met een voice-over app, dan werkt het meestal niet zonder hulp van een ander. En vaak heeft men geen behoefte om bij zo’n persoonlijke stap de hulp van een ander in te roepen. Er zijn wel speciale dating apps zoals die van Capido die daten toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking. Het is in ieder geval belangrijk dat men zich prettig voelt op een datingsite. Beide personen moeten de interesse om te daten serieus nemen ondanks een eventueel handicap. Op speciale datingsites voor mensen met een beperking wordt er sneller begrip getoond. Ook als het hanteren van de datingapp even niet zo makkelijk lukt door een handicap. 

Visueel daten

Toch kan virtueel dating ook voor blinden en slechtzienden een geweldige manier zijn om iemand te leren kennen. Alleen is voor iemand die slecht ziet het visuele beeld vaak minder belangrijk dan de geluiden. Een stem die prettig klinkt kan een aantrekkingspunt zijn en een stem kan ook vertrouwen wekken. Vaak is het bij een eerste kennismaking niet altijd makkelijk om genoeg onderwerpen te vinden, maar met virtueel daten kun je ook aan elkaar dingen beschrijven. Dat hoeft niet altijd over de persoon zelf te gaan maar elkaar vertellen hoe die nieuwe ijssmaak smaakt kan ook al een hele belevenis zijn. Natuurlijk is het dan wel leuk als beide personen dezelfde smaak proeven. Zo weet je gelijk hoe een ander ervaart wat jij ook ervaart.

Tijd doorbrengen met elkaar

Het is een misverstand dat iemand met een visuele beperking altijd aan iemand zijn of haar gezicht moet voelen om te ontdekken hoe het uiterlijk van iemand is. Sommige blinden vinden dit prettig maar er zijn ook genoeg mensen die dit juist helemaal niet prettig vinden. Tijd doorbrengen met iemand leert ze vaak veel meer over hoe iemand is. Als iemand bijvoorbeeld vertelt dat sporten een passie is en daar veel uren per dag aan besteedt, dan vormt de ander al enigszins een beeld van het figuur van die persoon. De fysieke aanwezigheid bevestigt vaak dit vermoeden doordat men bijvoorbeeld de bovenarm van iemand vastpakt en deze arm vrij gespierd is. Daten via internet kan dus vooral een succes worden als men veel over zichzelf vertelt.

Heb je na het kijken van de serie of na het lezen van deze blog ook zin om eindelijk die stap te zetten? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


Beeld: Prostooleh
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen