Het verhaal van Sven ‘Daten met een visuele beperking’

Geplaatst op 21 oktober 2020, 10:30 uur door de redactie.

Sven is 20 jaar en heeft Nystagmus sinds zijn geboorte door een hersenbloeding. Hierdoor heeft hij ongeveer 50% zicht. Nystagmus een oogafwijking is en wordt ook wel wiebelogen of trilogen genoemd. Het is het ritmisch heen en weer gaan van de oogbollen, zonder dat iemand dit zelf stuurt. Ongeveer 1 op de 1.000 mensen heeft deze oogaandoening. Mensen met Nystagmus hebben een slecht zicht, zowel wanneer ze van afstand zien als van dichtbij en ze kunnen moeilijk diepte zien. Nystagmus kan niet minder worden maar het kan ook niet erger worden.

Geen hulp extra nodig

Sven heeft via Visio op school gezeten en vanuit daar hij heeft veel mensen leren kennen met een visuele beperking. Buitenom school kent hij geen mensen zonder visuele beperking. Of hij anders behandeld wordt is niet zo van toepassing. Je kan aan Sven niet zien dat hij een visuele beperking heeft dus daarom gebeurt dat eigenlijk nooit. Zo gauw hij aangeeft dat hij een visuele beperking heeft merkt hij wel dat mensen denken dat hij veel niet kan en overal bij geholpen moet worden.

Beperkingen van Nystagmus

Sven ervaart wel beperkingen van het hebben van Nystagmus. Zo geeft hij vooral aan dat dingen zoals groepssporten vaak niet kunnen en als mensen iets voordoen dat dat voor hem vaak niet goed zichtbaar is. Ook de bus zoeken is vaak wat lastiger en mensen herkennen. Als mensen op een afstand staan is dat voor hem erg moeilijk te zien.

Daten met een visuele beperking

Sven vindt daten met een visuele beperking niet lastig is voor hem. Hij gaat ook lekker uit want zijn zicht is ook niet slechter in het donker. Dus dat is voor hem niet anders als voor anderen. Ook geeft hij aan dat hij zelf geen onderscheidt zou maken door een visuele beperking. Wel geeft hij aan dat het soms voor anderen lastiger is want hij herkend mensen minder snel. Dus stel iemand vind hem wel leuk en flirt, kan het zo zijn dat hij dat niet ziet en het dus verkeerd overkomt.

Wil jij na het lezen van het verhaal van Sven ook de stap nemen om te gaan daten? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


Beeld: 123rf.com
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen