Twijfel over op date gaan met een beperking

Geplaatst op 09 november 2020, 10:18 uur door de redactie.

Ik ben Julia Brouwers, bijna 24 jaar oud en woonachtig in een klein stadje boven Amsterdam. Ik omschrijf mezelf als een gepassioneerd, sensitief en als een idealist die graag mensen helpt. Mijn doel is om meer bewustzijn te creëren rondom diversiteit en inclusie. Zowel in privé- als in werkomgevingen.

Ik deed vroeger aan topsport en loop tegenwoordig achter een rollator, of zit in mijn rolstoel. Over de mindset change die dit teweeg heeft gebracht voor mij en alle dingen waar ik tegenaan loop schrijf ik graag. Mijn doel is om anderen te helpen of te inspireren.

Ik schrijf voor Capido regelmatig een blog, ben je nieuwsgierig geworden en het leuk vinden om meer over mij te lezen? Neem dan vooral ook een kijkje op mijn eigen website: www.juliabrouwers.com.

Wat is het Ehlers-danlossyndroom?

Ehlers-danlossyndroom (EDS) is een aangeboren en erfelijke aandoening waarbij het bindweefsel niet goed is aangelegd. Bindweefsel zit overal in ons lichaam waar steun gegeven moet worden. Dit betekent dat het een belangrijk bestanddeel is van bijvoorbeeld botten en van de banden die gewrichten op hun plaats houden. De samenstelling van het bindweefsel hangt af van de functie die het in ons lichaam heeft. Een stoornis in het bindweefsel van de gewrichtsbanden geeft andere klachten dan een stoornis in het bindweefsel dat de huid stevigheid geeft. Dit is dan ook de reden dat er verschillende bindweefselaandoeningen (en ook verschillende typen ehlers-danlossyndroom) zijn.

Na een dagje over de markt met mijn moeder kreeg ik ‘s avonds nog een berichtje op mijn telefoon. Het was een jongen met wie ik al een tijdje contact had. Hij vroeg of ik misschien ‘s avonds zin had om een drankje te doen in de Pijp in Amsterdam. Dit soort momenten waan ik mezelf altijd in een ‘groot dilemma’. Ik wil aan de ene kant zo graag, als ieder ‘normaal’ persoon: ‘’Ja, is goed leuk ik kan!’’ terugsturen, maar helaas moet ik eerste nadenken over of ik het ten eerste, het aan kan na een, voor mijn doen, drukke dag. Ten tweede, hoe mijn lichaam erop gaat reageren en ten derde wat voor activiteiten ik de dag erna gepland heb staan. Vroeger deed ik altijd alles zonder dat ik daarover na hoefde te denken… Ach, het heeft beide ook wel weer iets. Zo ben ik nu veel kieskeuriger over hoe ik mijn tijd besteed en dit heeft ook zo zijn voordelen ;).

Daten met een beperking

In dit geval dacht ik heel stoer ‘’laat ik het gewoon eens doen, we zien morgen wel wat de consequenties zullen zijn’’. Dus ik appte hem terug en twee uur later parkeerde ik mijn auto in de Pijp. Hij was al op de hoogte van mijn situatie dus hoefde ik dit keer niet zo te stressen over wanneer en hoe ik het ter sprake zou brengen. Toen ik aan kwam achter mijn rollator merkte ik dat ik toch een beetje gespannen was over hoe hij zou reageren. Ik heb namelijk wel eens vaker meegemaakt dat iemand er geen punt van maakt over de app, maar in real-life toch denkt: mmm, ingewikkeld. En dat snap ik! En dat maakt het altijd een extra beetje spannend.

Ik werd snel gerustgesteld door een vriendelijk gezicht en een lieve lach. Hij bleef gelukkig ook bij zijn eerste standpunt: het gaat erom of er een klik is, fijn! Ook al wisten we beide vanaf moment een dat het voornamelijk heel gezellig zou zijn en meer er niet in zat, hadden we een hele gezellige avond samen. Juist omdat het heel vriendschappelijk bleek was het fijn om over van alles te kunnen praten. Het stelde me ergens ook wel weer heel erg gerust, dat het er helemaal niet om gaat wat er fysiek met me aan de hand is. Het gaat om die klik en als die er is kun je samen alles aan.

Na een drankje hebben we zelfs nog spontaan een avondvoorstelling in de bioscoop meegepakt. Daar hebben ze roltrappen en ook handig omdat je bij deze ‘activiteit’ alleen maar hoeft te zitten.

Rond een uur of half 12 reed ik naar huis denkend aan de volgende dag. Ik dompelde mezelf nog even in een heerlijk warm bad om mijn spieren een beetje ontspanning te geven. Ik voelde namelijk al dat de activiteiten die dag erg intens waren geweest. Naar de markt gaan op zichzelf is al een inspanning, laat staan s ’avonds er ook nog eens een spontane lange date in de stad erachteraan plakken. Ik pakte nog even mijn telefoon en bedankte hem voor de gezellige avond.

Benieuwd naar meer? Neem een kijkje op mijn website: www.juliabrouwers.com of volg me via julia.brouwers op Instagram.

Heb je na het lezen van deze blog ook zin om met iemand af te spreken? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


Beeld: Désirée Hofland
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen