Breakdancer Redo opent halve finale Songfestival 2020

Geplaatst op 20 februari 2020, 13:12 uur door de redactie.

Breakdancer Redo gaat de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2020 openen op 14 mei in Ahoy Rotterdam. De 30 jarige Redouan Ait Chitt is geboren met lichamelijke beperking, zo mist hij een rechterheup, ellebooggewricht, korte arm en been en mist vijf vingers. Ondanks zijn beperking laat hij zich niet tegenhouden No excuses, no limits is daarom ook zijn levensmotto.

Het nieuws werd gisteravond bekendgemaakt in de late night talkshow Op1 waar Redouan en Gerben te gast waren. “Met dit Eurovisie Songfestival willen we Nederlands talent in al z’n facetten laten zien. Redo is een groot danstalent en zijn verhaal past perfect bij het inclusieve en diverse karakter van dit songfestival.” aldus Gerben Bakker, de Head of Show van het Eurovisie Songfestival.

Op zijn 14e begon Redouan te dansen ondanks zijn beperking. Hij gooide hoge ogen in de danswereld zo deed hij mee aan diverse talentenjachten op TV als Everybody Dance Now waar hij tweede werd. En vorig jaar won hij de prijs de Zwaan dat een grote prijs is in de danswereld.

“Super tof, het is gewoon een eer om daar te staan. Het is nu in Nederland en het leeft zo. Dat je onderdeel mag zijn van het beste van Nederland op z’on groot podium is gewoon een eer voor mij om daar bij te zijn.” aldus Redo bij Op1.

We kunnen niet wachten tot dat we van de dans moves van Redo kunnen aanschouwen tijdens het Eurovisie Songfestival 2020 kunnen bewonderen!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen