AR-bril voor blinden en slechtzienden

Geplaatst op 13 mei 2022, 09:53 uur door de redactie.

We kennen allemaal nog wel de Google Glass, de eerste AR (Augmented Reality) bril die het techbedrijf in 2012 op de markt bracht. Helaas is er nooit iets van terecht gekomen, maar nu ruim tien jaar later lijkt het erop dat de AR bril definitief zijn intreden gaat doen.

Diverse startups en techbedrijven zoals Google, Microsoft maar ook Apple zijn achter de schermen hard bezig met het ontwikkelen van een slimme bril. Na de smartphone, tablet en horloge zal de bril een volgend productcategorie zijn waarop techbedrijven massaal inzetten.

Slimme bril voor blinden en slechtzienden

Zoals elk nieuw productcategorie vraag je je af wat moet ik ermee? Maar een slimme bril kan heel handig zijn voor blinden en slechtzienden. Vooropgesteld moet er een camera op de bril zitten die dingen kunnen waarnemen. Vervolgens kan de bril de persoon vertellen wat er te zien is met (AI) kunstmatige intelligentie en zelfs brieven of etikettes voorlezen en objecten vinden.

De bril in de onderstaande video van Envision is bedacht door studenten van de TU Delft. Zelfs zanger Stevie Wonder was razend enthousiast over de bril die hij kwam testen op een beurs in Amerika.

AI bril ook voor doven en slechthorenden

Niet alleen wanneer je blind bent kan je baat hebben bij zo’n slimme bril. Ook mensen die doof of slechthorend zijn kunnen handig gebruik maken van de AR bril. Zo kan spraak omgezet worden in tekst waardoor doven en slechthorenden de tekst kunnen lezen op hun glass.

Daten met blinden of slechtzienden

Heb je na het lezen van deze blog ook zin om eindelijk die stap te zetten? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


Beeld: Envision
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen