10 datingtips die jou helpen bij je eerste date

Geplaatst op 03 mei 2019, 11:30 uur door de redactie.

Binnenkort je eerste date gepland en kun je wel wat datingtips gebruiken? Hieronder geven we je 10 waardevolle tips om jouw date tot een succes te maken!

1. Het is heel belangrijk dat jij jezelf bent!
Wanneer je met iemand gaat afspreken is het belangrijk dat je jezelf bent! Voor niemand is het vol te houden om continu iemand anders voor te doen dan je eigenlijk bent. Dus wees niet bang wanneer iemand jou niet leuk gaat vinden, dan is het jammer voor hem of haar. De eerste date is juist het perfecte moment om elkaar persoonlijk te leren kennen!

2. Presenteer jezelf op je best
De eerste indruk is belangrijk dus zorg dat je goed voor de dag komt. Doe alsof je jarig bent en trek je favoriete outfit aan. Natuurlijk hoeft het niet strak in ‘t pak, doorgaans gewoon in casual kleding waar jij je lekker in voelt. Voor de finishing touch doe verzorg je je huid, haar, mond en doe je een lekker parfummetje op.

3. Houd de date luchtig
Wanneer je elkaar voor het eerst ontmoet is het belangrijk dat je het gesprek luchtig houdt. Dus ga niet te diep op in wat voor ellende je in het verleden allemaal hebt meegemaakt. Daar zit je date niet op te wachten bij de eerste ontmoeting. Probeer te kijken of jullie dezelfde interesses hebben en gebruik dat als gespreksonderwerp. En vergeet vooral niet een vleugje humor toe te passen!

4. Ga niet te hard van stapel
Je kent elkaar nog maar net dus ga niet meteen te hard van stapel over trouwen, kinderen of samenwonen. Zover is het nog lang niet! Overdrijf ook niet als je de ander super leuk vindt, dit mag je natuurlijk wel laten blijken, maar doe het subtiel.

5. Laat het gewoon op je afkomen
Het is belangrijk dat je de date gewoon over je heen laat komen en niet van te voren allemaal situaties gaat indenken wat te doen als. Hiermee geef je jezelf alleen maar stress en meestal loopt de situatie in de praktijk toch altijd net even anders.

6. Maak je eigen keuzes en zeg wat je wilt
Weet wat je wil. Dat is belangrijk in het hele leven, maar vooral ook tijdens een date. Als je steeds zegt dat je het niet weet, dan maakt het de sfeer wel ongemakkelijk. Bovendien hoeft de ander niet te bepalen voor jou wat je eet of drinkt. En wanneer de date toch niet helemaal bevalt durf dan aan het einde eerlijk aan te geven dat er geen vervolgdate in zit.

7. Spreek op een neutrale plek af of doe een activiteit
De eerste date kun je het beste op een neutrale plek afspreken. Bijvoorbeeld een bioscoop, cafe, dierentuin museum als jullie daar beide van houden. Zo voelt iedereen op z’n gemak en maak je beide dezelfde dingen mee waar je over kunt praten. Plus als je het niet leuk vind kun je weer makkelijk naar huis gaan.

8. Bereid je goed voor
Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus daarom is het belangrijk dat je thuis alvast het profiel van degene goed hebt doorgelezen zodat je goed weet wat de persoon leuk vind en waar zijn of haar interesses liggen. Bijvoorbeeld een vakantiebestemming waar hij/zij laatst geweest was of een favoriete muziekgenre. Hierover kun je tijdens de date het dan over hebben. Maar vergeet ook zelf niet te bedenken wat jij kunt vertellen of vragen aan de ander!

9. Wees attent
Je kunt bij de eerste date altijd een leuk cadeautje meenemen voor de ander. Maar wees ook bereid willend om de rekening te betalen bij het weggaan. In de meeste gevallen doet de man dat, maar het moet ook niet zo zijn dat je niet de wil hebt getoond.

10. Besluit of er een vervolgdate komt of niet
Wanneer de date tot zijn einde komt is het misschien wel leuk om te uiten wat je van de date vond. Wanneer je het leuk vond kun je voorstellen om een vervolgdate in het vooruitzicht te stellen. Je hoeft natuurlijk niet perse gelijk al de agenda’s erbij te pakken, maar hiermee geef je aan dat je hem of haar wel ziet zitten of niet. Wees eerlijk als je het niet leuk vond, dan weet de ander ook gelijk waar die aan toe is. 

We hopen dat je iets aan deze tips hebt, en mocht de date geslaagd zijn, vergeet dan niet een succesverhaal achter te laten wanneer je hem of haar hebt leren kennen via Capido.

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen